Ιμάμης σε Ερντογάν: “Πάρε την Κύπρο, είναι θαμμένη εκεί η θεία του προφήτη”

Την αποκάλυψη πως κορυφαίος τζιχαντιστής Τούρκος ιμάμης Σανσάν Σινοτσάκ βρίσκεται πολύ κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν και προωθεί την επιθετική ατζέντα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας έκανε με ανάρτηση του το nordicmonitor.com του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση κατά της ζωής του από αγνώστους που εικάζεται πως είναι άνθρωποι του προέδρου της Τουρκίας.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Η θεία του Μωάμεθ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ο κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης Σανσάν Σινοτζάκ με πρόσφατη δημόσια ανάρτηση του προτρέπει τον Ερντογάν να καταλάβει η Τουρκία όλη την Κύπρο όπου βρίσκεται θαμμένη η θεία του Προφήτη Μωάμεθ Ουμ Χαράμ (γνωστή ως Χάλα Σουλτάν). Μάλιστα αποκάλυψε και φωτογραφία από φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού η οποία όταν πέρασε πρόσφατα από τις ακτές της Κύπρου το πλήρωμα της συμμετείχε σε συμβολικούς χαιρετισμούς στο κατάστρωμα της με το Mavi Vatan (Blue Homeland) δηλαδή το όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Ο Σανσάν Σινοτζάκ ξεπέρασε κάθε όριο αναφέροντας πως «ο τάφος του Χάλα Σουλτάνου που συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή».

Ο χαιρετισμός Mavi Vatan

Η σχετική ανάρτηση του Σανσάν Σινοτζάκ: «Το οθωμανικό ναυτικό χαιρέτησε τη θεία του Προφήτη Μωάμεθ, την Ουμ Χαράμ (γνωστή ως Χάλα Σουλτάν), με πυροβόλα πυροβόλα όταν πέρασαν κοντά στην Κύπρο. Ο τάφος του Χάλα Σουλτάνου, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Ας χαιρετήσουμε ξανά τον Hala Sultan και να της πούμε ότι θα έρθουμε σύντομα », έγραψε ο τζιχαντιστής Τούρκος ιμάμης δημοσιεύοντας βίντεο με Τούρκους ναύτες που σχηματίζουν τις λέξεις« Mavi Vatan »(Blue Homeland) σε μια τουρκική φρεγάτα.

Ο Σινοτζάκ είναι φονταμενταλιστής και αντισημιτικός ιμάμης, ιδρυτής του Κέντρου Επιστημονικής και Πνευματικής Έρευνας (milmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, ή İFAM) και είναι σύμβουλος σε εξέχουσες τουρκικές προσωπικότητες και ακραίους τζιχαντιστές. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παθιασμένος ομιλητής σε συνέδρια και διαλέξεις που χρηματοδοτούνται από φιλοκυβερνητικές ομάδες και ιδρύματα και πάντα καταφέρνεται κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή