Ιδού ένας ακόμα φορέας… εγκεφαλικών κοπράνων, Τούρκος εθνικιστής

Ο Τούρκος βουλευτής του Εθνικιστικού Κόμματος ΜΗΡ Cemal Enginyurt διαμαρτυρήθηκε έντονα στην κυβέρνηση Ερντογάν για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, απαιτώντας παράλληλα ένα νέο iPhone, έχοντας σπάσει το δικό του σε μια έκρηξη οργής αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση.

«Σπάσαμε το I Phones μας διαμαρτυρόμενοι στους Αμερικάνους για τον Μπράνσον. Τώρα ο Μπράνσον πήρε το αεροπλάνο και πήγε σπίτι του. Φίλοι μου πρέπει να λυπηθώ για την απόσταση που δημιουργείται μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ή να λυπηθώ για το σπασμένο μου iPhone, ή να λυπηθώ για την απελευθέρωση αυτού του κατασκόπου του Μπράνσον.

“Είμαι πολύ θυμωμένος, δώστε μου πίσω το τηλέφωνό μου», είπε ο βουλευτής, ξεπερνώντας σε βλακεία ακόμα και αρκετά εγχώρια, εν Ελλάδι, ζώα και φυτά λαμβάνοντα βουλευτική αποζημίωση.

Πολλοί Τούρκοι είχαν συμμετάσχει στην παράξενη, είναι η αλήθεια, διαμαρτυρία κατά των ΗΠΑ, το τελετουργικό της οποίας περιλάμβανε και σπάσιμο iPhones, καθώς πέραν του Μπράνσον υπήρχε και οικονομική σύγκρουση με την αύξηση των δασμών εισαγωγής τουρκικού αλουμινίου και σιδήρου από τις ΗΠΑ και τον Ερντογάν να απαντά αναλόγως.

Ο σουλτάνος άλλωστε είχε δηλώσει πως η Τουρκία θα μποϋκοτάριζε τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα σε απάντηση των πληγμάτων που δεχόταν η τουρκική λίρα λόγω της κράτησης του Μπράνσον.

«Θα μποϊκοτάρουμε τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Μπορεί αυτοί να έχουν I Phone, αλλά υπάρχουν πάντα και τα Samsung και έχουμε και τα δικά μας Venüs Vestel», είχε πει ο σουλτάνος της συμφοράς.

Τότε ήταν που και ο βουλευτής ακολουθώντας τα κελεύσματα του αφέντη εμφανίστηκε δημόσια να αγοράζει κινητό Samsung ζητώντας από συνεργάτη του πετάξει, on camera, το iPhone του στο πάτωμα και να χορέψει επάνω του, φωνάζοντας «οι ΗΠΑ σέρνονται στο πάτωμα»…

Φυσικά οι άκαρδοι αγγλοσαξωνικής νοοτροπίας Αμερικανοί ουδόλως πρέπει να δάκρυσαν. Άλλωστε το κινητό είχε ήδη αγοραστεί… Από κει και πέρα δεν πα να το βάλει και στα δημόσια ουρητήρια ο παλαβός Τούρκος; Τα δολάρια είχαν ήδη πέσει στο ταμείο.