Η τουρκική “πρωτεύουσα” του κορονοϊού… 574 νεκροί απέναντι… επισήμως

Άλλοι 73 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 574 νεκρούς από τον κορονοϊό συνολικά. Κι ενώ οι θάνατοι φαίνεται να κρατούν μία σταθερή πορεία τις τελευταίες ημέρες, τα κρούσματα αποτελούν πλέον το αξιοσημείωτο ρεκόρ στην Τουρκία, καταγράφοντας καθημερινά πλέον πάνω από 3 χιλιάδες. Συνολικά σήμερα έφτασαν τα 27.069.

Ζόνγκουλντάκ: Η «πρωτεύουσα» του κορονοϊού στην Τουρκία;

Σε «πρωτεύουσα» του κορονοϊού φαίνεται να εξελίσσεται η πόλη Ζόνγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα,, γνωστή και ως «πόλη των μεταλλωρύχων», καθώς, σύμφωνα με την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, καθημερινά πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην περιοχή από τον κορονοϊό κι όχι όπως –επισήμως- αναφέρεται από πνευμονία.

Όπως καταγγέλλει, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ντενίζ Γιαβούζγιλμάζ, «ως αιτία θανάτου για τους περισσότερους νεκρούς κατοίκους τελευταία αναφέρεται η “πνευμονική ανεπάρκεια” ή η “πνευμονία”. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι οι περισσότερες απώλειες συνδέονται με τον κορονοϊό κι ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι».

Ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης ζητεί να κηρυχθεί επειγόντως απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ζόνγκουλντάκ, καθώς ως πόλη μεταλλωρύχων και συνταξιούχων μεταλλωρύχων, οι ασθενείς με πνευμονολογικά προβλήματα είναι πάρα πολλοί και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα το Ζόνγκουλντάκ θα γίνει το κέντρο της επιδημίας. Πρέπει επειγόντως να κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Διαφορετικά από πρωτεύουσα των μεταλλωρύχων μπορεί να μετατραπεί σε πρωτεύουσα της επιδημίας», όπως λέει. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ουνάλ Ντεμιρτάς, κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για το Ζόνγκουλντάκ, λέγοντας ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται εξαιρετικά γρήγορα.

«Όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες στο κρατικό νοσοκομείο του Ζόνγκουλντάκ και ακόμη τα κρούσματα δεν έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 25 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό».

Ο Τούρκος πρόεδρος στο τελευταίο του διάγγελμα, ανάμεσα στις 30 πόλεις όπου ισχύουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού συμπεριέλαβε και το Ζόνγκουλντάκ, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει το λόγο. Η αναφορά του έκανε πολλούς να αναρωτηθούν, μέχρι που η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η πόλη της Μαύρης Θάλασσας έλκει το φονικό ιό όσο καμία άλλη…

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ