Η Τουρκία στέλνει Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη! Ας ανοίξουμε κι εμείς σύνορα…

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Τσελίκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τουρκικών κυβερνητικών πηγών κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης, αψηφώντας την Κοινή Δήλωση Τουρκίας-ΕΕ για το Προσφυγικό, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διμερούς συμφωνίας του 2016.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχία Χατάι της Τουρκίας έδωσε νεότερο απολογισμό του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού για τον οποίο η Άγκυρα κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν 33 τούρκοι στρατιωτικοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ DP: Επειδή το πρόβλημα θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο κι επειδή οι “εταίροι” Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται να καλύψουν αποκλειστικά και μόνο τα νώτα τους μετατρέποντας την Ελλάδα σε ΧΑΒΟΥΖΑ της Ευρώπης όπου θα μπαίνει και θα αποκλείεται ο κάθε επίδοξος μετανάστης, έχει έρθει η ώρα ώστε η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει και αυτή την Ευρώπη, ακριβώς αυτό που ανέχονται ψοφοδεώς από την τουρκική πλευρά: Δεν μπορούμε κύριοι, άρα κι εμείς ανοίγουμε τα σύνορα για την Ευρώπη. Διότι πιο υποκριτής από την “πολιτισμένη” ΕΕ, πεθαίνεις…