Η Τουρκία εισβάλει στην Συρία… Ανακοίνωση Λευκού Οίκου: Προδοσία Κούρδων;

“Σήμερα (χθες) ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα με την προγραμματισμένη επιχείρηση της στη Βόρεια Συρία”, αναφέρει ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον).

Εκφράζονται φόβοι ότι η ανακοίνωση αυτή σημαίνει μία νέα προδοσία των Κούρδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, η Αμερική, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις του κ. Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών Μαικ Πομπέο εγκαταλείπει στην τύχη τους τους μαχητές του YPG.

Σημειώνονται και τα εξής: Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας νικήσει στο έδαφος «Χαλιφάτο» του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην περιοχή. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πιέσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά έθνη, από τα οποία ήρθαν πολλοί αιχμαλωτισμένοι μαχητές του ISIS, για να τους πάρουν πίσω, αλλά δεν τους ήθελαν και αρνήθηκαν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τους κρατήσουν για κάτι που θα μπορούσε να είναι για πολλά χρόνια και μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Τουρκία θα είναι πλέον υπεύθυνη για όλους τους μαχητές του ISIS στην περιοχή που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ήττα των Χαλιφάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: hellasjournal.com