Διέβη τον Ρουβίκωνα η Τουρκία… εκτόξευσε βλήμα αναχαίτισης από S-400 (vid)

Η Τουρκία εκτόξευσε πύραυλο σε περιοχή στην Μαύρη Θάλασσα όπου επρόκειτο να προχωρήσει σε δοκιμές των ρωσικών S-400, μετέδωσε το Reuters, αναφέροντας ότι αυτό προκύπτει από βίντεο που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο. Το βίντεο που διαθέτει το Reuters, και έχει ληφθεί από την παραθαλάσσια πόλη της Σινώπης δείχνει μια λεπτή στήλη καπνού να ανέρχεται ψηλά προς τον ουρανό.

Από την πλευρά του το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο στρατιωτική – διπλωματική πηγή, μετέδωσε λίγες ώρες αργότερα ότι η Τουρκία εκτόξευσε τρεις πυραύλους. «Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» δήλωσε η εν λόγω πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο ρωσικός εξαγωγικός οργανισμός οπλικών συστημάτων Rosoboronexport δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή. Στις 14 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Ωκεανογραφίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε την πρόθεση της Άγκυρας να προβεί σε βολές κατά την διάρκεια ναυτικών ασκήσεων στο διάστημα 16-17 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία δέσμευσε περιοχές στη Μαύρη Θάλασσα με NAVTEX και NOTAM, ώστε να γίνουν οι πρώτες δοκιμές των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα οι S-400 μετακινήθηκαν στην πόλη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπήρξαν βίντεο από την περιοχή στα οποία απεικονίζεται ο καπνός από τον πύραυλο. Αργότερα το μεσημέρι τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν βίντεο με την εκτόξευση των πυραύλων.


ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL