Η Τουρκία δεν ανησυχεί για την Thomas Cook… ή έτσι τουλάχιστον λέει

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάρρευση του βρετανικού ομίλου Thomas Cook, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία παρουσίασε φιλόδοξα σχέδια για να μετατραπεί η χώρα σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

«Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί μ΄αυτό. Μέχρι το 2020, θα δούμε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στους προορισμούς του Thomas Cook», διαβεβαίωσε ο Νούρι Μεχμέτ Ερσόι εξηγώντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την EasyJet, την British Airways και άλλες αεροπορικές εταιρείες για τον προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων προς τους προορισμούς όπου δημιουργήθηκε κενό λόγω της κατάρρευσης του Thomas Cook.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία ξενοδόχων της Τουρκίας, ο βρετανικός όμιλος αντιπροσωπεύει το 3% των τουριστών που αναμένονται αυτόν τον χρόνο στην Τουρκία.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη σοβαρά από την πολιτική κατάσταση στην χώρα και μία σειρά αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων συνδεδεμένων με την δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των κούρδων ανταρτών την περίοδο 2015-2016, καθώς και με την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαίρι του 2016 και όσα επακολούθησαν.

Στην καρδιά της νέας στρατηγικής της τουρκικής κυβέρνησης η αύξηση του προϋπολογισμού για την διεθνή προώθηση του τουρκικού τουρισμού από 80 σε 180 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος. Στόχος της αύξησης από 55 σε 75 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, στην εκατονταετηρίδα της τουρκικής δημοκρατίας, με οικονομικό στόχο έσοδα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να διπλασιασθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιμανιού του Γαλατά και την κατασκευή ενός άλλου λιμανιού στο Γενίκαπι. Η τουρκική κυβέρνηση επενδύει επίσης στις αρχαιολογικές ανασκαφές και το καθάρισμα των παραλιών, ενώ φροντίζει για την ένταξη σκηνών από την τουρκική κουζίνα στα τουρκικά σίριαλ, σημαντικό εξαγωγικό προϊόν της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ