Η Thales αναβαθμίζει την ασφάλεια ταυτοτήτων στο Τέξας

Η Thales αναβαθμίζει την ασφάλεια ταυτοτήτων στο Τέξας. Χάρη σε τεχνολογίες ενισχυμένης ασφάλειας θα διασφαλίζεται η προστασία προσωπικών δεδομένων για τους κατοίκους της πολιτείας του Τέξας σε ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης. Περισσότερες από 7 εκατομμύρια ταυτότητες και διπλώματα θα παράγονται κάθε χρόνο για τους κατοίκους του Τέξας. Η Thales συμβάλλει στην πρόληψη περιστατικών πλαστοπροσωπίας σε 11 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας στο πλαίσιο των προγραμμάτων ασφαλών εγγράφων ταυτότητας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας ανέθεσε στην Thales την προμήθεια όλων των διπλωμάτων οδήγησης και των ταυτοτήτων των πολιτών του. Έτσι, το Τέξας έγινε μία από τις 11 πολιτείες των ΗΠΑ που συνεργάζονται σε αντίστοιχα προγράμματα με την Thales. Περισσότερες από 7 εκατομμύρια ταυτότητες, σε συμμόρφωση με τις εθνικές προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από το νομικό πλαίσιο «REAL ID», θα διατίθενται κάθε χρόνο στους Τεξανούς κατοίκους.

Η Thales πραγματοποιεί τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης και των ταυτοτήτων της πολιτείας, τα οποία θα εξατομικεύει και θα διαχειρίζεται το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας. Οι ταυτότητες θα σχεδιάζονται με προδιαγραφές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες θα τις θωρακίζουν απέναντι σε προσπάθειες πλαστοπροσωπίας.

«Για την έκδοση ασφαλών πιστοποιητικών ταυτοποίησης για τους κατοίκους του Τέξας, αξιοποιούμε την κορυφαία τεχνογνωσία μας στην πολυανθρακική εκτύπωση ταυτοτήτων, η οποία βοηθά την καταπολέμηση της πλαστοπροσωπίας και της παραποίησης», δήλωσε ο Tony Lo Brutto, Αντιπρόεδρος Ταυτότητας και Βιομετρικών Λύσεων της Thales για τη Βόρεια Αμερική. «Η αναβαθμισμένη ασφάλεια των πιστοποιητικών ταυτοποίησης θα βοηθήσει τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία, καθώς όσο πιο ασφαλές είναι ένα έγγραφο τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ταυτοποιηθεί και να επικυρωθεί».

Οι κάτοικοι του Τέξας θα λάβουν εξαιρετικής ποιότητας, 100% πολυανθρακικές ταυτότητες οι οποίες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στη φθορά, το χρόνο και την παραποίηση. Τα στοιχεία κατόχου θα είναι χαραγμένα με laser από την Πολιτεία, ώστε να διαθέτουν επιπλέον ορατά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Συνδυάζοντας τα παραπάνω, προσφέρουν ασφάλεια πολλών επιπέδων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της πλαστοπροσωπίας και της παραποίησης στοιχείων.
Επιπλέον, η Thales θα παρέχει στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας τη λύση λογισμικού και βάσης δεδομένων που θα καταστήσει εφικτή τη διατήρηση ενός ακριβούς και αξιόπιστου αρχείου όλων των ταυτοτήτων.