Η συνάντηση Μάας με τον Τσαβούσογλου με τη ματιά του Μιχάλη Ιγνατίου

Εάν μελετήσει κανείς τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Γερμανίας μετά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα στην Άγκυρα, εύκολα θα καταλήξει σε συμπεράσματα. Το πλέον βασικό είναι αυτό: Ότι οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας λειτουργούν όπως τον …φούρνο του Χότζα. Καλύπτουν τις όποιες …ανησυχίες έχουν οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι και δίνουν το πράσινο φως για ακόμα καλύτερες εμπορικές σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή «σκοτώνουν» κάθε σκέψη για κυρώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Έτσι μένουν μόνο οι κυρώσεις των … «κακών» Αμερικανών, οι οποίοι -ειδικά στο Κογκρέσο- ελπίζουν ότι θα επιβληθούν και άλλες, πιο ισχυρές. Την ίδια στιγμή, μετά τους Ευρωπαίους καλύπτουν τις τουρκικές παραβατικές πράξεις και οι ομόθρησκοι μας Ρώσοι, οι οποίοι εκτός των φονικών S-400, θα παραχωρήσουν και άλλο στρατιωτικό υλικό στους Τούρκους.

Για να έχουμε μία καθαρή εικόνα, τα δεδομένα μετά τη συνάντηση του Χάικο Μάας και τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι αρνητικά για την Ελλάδα. Και είναι φανερό ότι υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας.

Να πραγματοποιηθούν, δηλαδή, οι διερευνητικές για να «δικαιολογείται» η ύπαρξη καλού κλίματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Και οι Ευρωπαίοι να συνεχίζουν τις εμπορικές σχέσεις με την κατοχική δύναμη.

Άστε που αν αποτύχουν οι διερευνητικές, με ευθύνη της Τουρκίας διότι ήδη τις ροκανίζει, οι Ευρωπαίοι θα κατηγορήσουν την Ελλάδα. Βεβαίως, οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών εναντίον της Ελλάδας, δεν προβληματίζουν τους Γερμανούς, ενώ έπρεπε να τους ανησυχούν. Διότι… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ