Η “υπόθεση Κατσίφα” τώρα μόλις αρχίζει… “ΑΥΤΟΣ έδωσε την εντολή της εκτέλεσης”

Ήταν η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου, τέσσερις μέρες μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας, όταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική μειονότητα της Αλβανίας, μας έδινε μια σοκαριστική απάντηση στο ερώτημα μας ποιος τελικά έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κωνσταντίνου.

Όπως έλεγε ο συνομιλητής μας στο DP, ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι αυτός που θα προαχθεί και θα ανέβει στην ιεραρχία της Αλβανικής κρατικής εξουσίας.

Η απάντηση αυτή μας προκάλεσε έκπληξη, καθότι ακούστηκε απίστευτα κυνική. Σκεφτήκαμε πως γίνεται ένας άνθρωπος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου να ανταμείβεται από το κράτος οποιοδήποτε κράτος για αυτό που έπραξε, και όμως ο συνομιλητής μας επέμενε, λέγοντας ότι αυτή είναι η πάγια πρακτική του Αλβανικού κράτους δηλ. να επιβραβεύει και να ανταμείβει αυτούς που αναλαμβάνουν ανάλογες «αποστολές» ακόμη και τη δολοφονία αθώων ανθρώπων.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες και την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλίας αποκάλυψε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για το Σκοπιανό στην Καλαμάτα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το όνομα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο «Δολοφόνησε τον Κατσίφα και προήχθη σε Υπουργό» που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο 17-18/11/2018 ο πρώην Πρέσβης αξιοποιώντας τις γνώσεις του, την εμπειρία του από την θητεία στην Αλβανία, αλλά και το δικό του δίκτυο πληροφόρησης, αποκάλυψε ότι αυτός που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Κατσίφα είναι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ράμα Σαντέρ Λιέσι, ο οποίος εκείνες τις ημέρες ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως εν αναμονή.

Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός αξιωματούχος δεν είχε διοριστεί εκείνη την χρονική περίοδο ως ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάκης από το Αλβανικό Κοινοβούλιο, προς αντικατάσταση του προκατόχου της θέσεως λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών και όπως γίνεται αντιληπτό μία έκτακτη κατάσταση όπως αυτή που είχε διαμορφωθεί μερικές ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτη από αυτόν.

Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαλλίας και όπως γράφει η εφημερίδα «Η περίπτωσις Κατσίφα ἦταν γιά τόν Λιέσι ἡ ἰδανική ἀφορμή γιά προαγωγή. Ἡ ἀτμόσφαιρα στήν περιοχή μύριζε μπαρούτι τίς τελευταῖες ἡμέρες, καθώς οἱ ἀλβανικές ἀρχές δέν ἐπέτρεψαν τήν παρουσία Ἑλλήνων συγγενῶν στήν ταφή τῶν λειψάνων τῶν πολεμιστῶν τοῦ 1940. Ἡ ἐκδήλωσις μνήμης στούς Βουλιαράτες καί οἱ κλασσικές προετοιμασίες πού ἔκανε ὁ Κωνσταντῖνος Κατσίφας γιά τήν ἔπαρση τῆς ἑλληνικῆς Σημαίας ἀξιοποιήθηκαν ἀπό τίς ἀλβανικές ἀρχές γιά νά δοθεῖ μήνυμα».

Ο πρώην Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλίας είναι ένας σοβαρός, μετριόφρων, έμπειρος διπλωμάτης με τεράστια εμπειρία που δεν υιοθετεί ακραίες θέσεις και δεν εκφράζεται τυχαία χωρίς στοιχεία και αποδείξεις.

Εάν οι πληροφορίες του πρώην Πρέσβη είναι αληθινές και επιβεβαιώνονται, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τις εξετάσει, διότι το θύμα ήταν Έλληνας πολίτης, ο οποίος όπως φαίνεται δολοφονήθηκε για να βελτίωση της εικόνας και της καριέρας ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος τυγχάνει να επισκέπτεται την χώρας μας όπως πολλοί Αλβανοί πολιτικοί.

Επομένως η υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν έκλεισε όπως κάποιοι πιστεύουν με την κηδεία του αλλά τώρα ξεκινά με τις αποκαλύψεις του Έλληνα πρεσβευτή.