Η “υπόσχεση” του Λίβυου στρατάρχη Χάφταρ στον Τούρκο “σουλτάνο” Ερντογάν

Ο Χάφταρ υποσχέθηκε στον Ερντογάν να κάνει τη Λιβύη “τάφο για τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους”. Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε υπό ποιες συνθήκες είναι δυνατή η κατάπαυση του πυρός στη χώρα. Απευθυνόμενος προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Λιβύη θα γίνει τάφος για τους τρομοκράτες και τους μισθοφόρους τους». Την ίδια στιγμή, ο Χαφτάρ υπενθύμισε την τύχη των τρομοκρατών στη Βεγγάζη και στην ακτή της Σύρτης, αναφέρει το TASS με παραπομπή στο Afrigate News.

Ο Χάφταρ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι “η ένοπλη πολιτοφυλακή και οι μισθοφόροι που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη νικηθούν, αφοπλιστούν και απελαθούν”. Δηλώνει ότι το LNA θα ξαναβάλει την Τρίπολη “στους κόλπους της πατρίδας”, ακόμα κι αν “οι προδότες καλέσουν όλους τους μισθοφόρους του κόσμου”.

Αρνήθηκε τον “συμβιβασμό” και υποσχέθηκε να καταστήσει την Τρίπολη “ελεύθερη, ασφαλή και ειρηνική πρωτεύουσα όλων των Λίβυων”. Διαβεβαίωσε ότι “η απελευθέρωση της πρωτεύουσας δεν απέχει πολύ”.

Ο Χάφταρ υποσχέθηκε να απελάσει τους τρομοκράτες από τη Λιβύη, “μόνο στην περίπτωση αυτή θα ανακοινωθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός”. Έστειλε δε ένα μήνυμα στους διαδηλωτές στη Βεγγάζη ενάντια στην τουρκική εισβολή. Διαδηλώσεις κατά της τουρκικής παρέμβασης έλαβαν χώρα σε διάφορες ανατολικές πόλεις της Λιβύης.