Η “βελόνα” του Ερντογάν… “κόλλησε” στο Καστελλόριζο

Δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανένα οι απειλές της Τουρκίας εναντίον του Καστελόριζου, το οποίο «πολιορκούν» οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις από τον Ιούλιο. Η πολιορκία θα συνεχιστεί, διότι ότι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται στη βάση σχεδίου της κατοχικής δύναμης.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Το νησί είναι ο μεγάλος «πόνος» του Ταγίπ Ερντογάν, όπως συμφωνούν αναλυτές και διπλωμάτες. Διότι αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο για τους σχεδιασμούς του. Το ελληνικό αυτό νησί ενταφιάζει τα όνειρα του για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναδεικνύει τις παρανομίες του.

Ο Τούρκος πρόεδρος εστιάζει στο Καστελόριζο, διότι πραγματικά πιστεύει -εντελώς λανθασμένα- ότι είναι ένα νησί που έπρεπε να ανήκει στην Τουρκία. Το πιστεύει. Όχι μόνο για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, αλλά και για άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ο Ερντογάν πιστεύει πολλά και διάφορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο. Αντίθετα έχει άδικο. Το Διεθνές Δίκαιο έχει ήδη αποφασίσει για τις παράλογες απαιτήσεις του. Και είναι ευτύχημα ότι δεν περνά ακόμα η προπαγάνδα του στο εξωτερικό. Τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης είναι χαρακτηριστικά.

Όμως, σε πολύ λίγες πρωτεύουσες δίνουν ακόμα σημασία στο αφήγημά του: ότι δηλαδή το νησί είναι πιο κοντά στην Τουρκία απ’ ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή η θέση του ισοπεδώνεται με την αμερικανική δημόσια δήλωση ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ