Η “αρμενική μάχη” του Τραμπ… Αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Η επιμονή των Αρμενίων για την αναγνώρισή της Γενοκτονίας, μετά από 114 χρόνια, που μιμήθηκε στη συνέχεια ο Αδόλφος Χίτλερ για να επιχειρήσει την εξολόθρευση των Εβραίων, πρέπει να προβληματίσει και να διδάξει τον Ελληνισμό. Όσοι ζούμε τις προσπάθειές τους στην Ουάσιγκτον, έχουμε κάνει στάση και έχουμε χαιρετίσει με σεβασμό τον αγώνα τους. Και αξίζουν αυτό το σεβασμό.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Την περασμένη Πέμπτη, με τη βοήθεια του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ και μέγας φιλέλληνας) οι Αρμένιοι επιχείρησαν να πετύχουν την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας και από τη Γερουσία. Πέραν των 75-80 γερουσιαστών ήταν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα. Όμως, ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ έκανε παρέμβαση την τελευταία στιγμή, και διά του γερουσιαστή Κέβιν Κρέιμερ (Ρεπουμπλικάνος από τη Βόρεια Ντακότα) σταμάτησε τη ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Η ήττα του κ. Τραμπ θα ήταν καταλυτική. Αυτή τη φορά τη γλύτωσε. Την επόμενη φορά αρκετοί στο Κογκρέσο αμφιβάλλουν αν θα επιχειρήσει καν να θέσει εμπόδια, αν και το αφεντικό στην Άγκυρα θα το απαιτήσει… Η παρέμβαση εναντίον της Αρμενικής Γενοκτονίας, μας αποδεικνύει ότι ο εχθρός είναι εντός των πυλών του Λευκού Οίκου. Και ότι το εμπόδιο είναι σίγουρα μεγάλο, αλλά η προσπάθεια δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ έστειλε το μήνυμα στον κ. Τραμπ: Θα βρίσκομαι κάθε Πέμπτη στη Γερουσία και θα καταθέτω την πρόταση -μαζί με τον συνάδελφό του Τεντ Κρούζ (Ρεπουμπλικάνος από το Τέξας- για την αναγνώριση της Γενοκτονίας μέχρι να το επιτύχω. Ο κ. Κρούζ πρόβλεψε ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ολίγες εβδομάδες. Θα είναι μία καταθλιπτική ήττα για τον κ. Τραμπ…

Κέρδισε το καθολικό χειροκρότημα μας, αλλά δεν είναι αυτό που τον ενδιαφέρει τον εν λόγω γερουσιαστή. Απαιτεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται, τα συμφέροντα -προσωπικά ή κρατικά-, να στέκουν εμπόδιο στην αναγνώριση της Ιστορίας.

ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ: Οι γερουσιαστές που υποστηρίζουν τους Αρμένιους γνωρίζουν ότι και στην Αρμενία και στη Διασπορά υπάρχει μία κοινή γραμμή. Και αυτή είναι η πάση θυσία αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών τους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ