Η… “άψογος στάσις” του Αλέξη Τσίπρα και η ουσία που διακυβεύεται

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό έδαφος, επομένως δεν έχει ολοκληρωθεί η επίσκεψή της, όταν γράφονται αυτές οι γραμμές. Παρ’ όλα αυτά, τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν ήδη προκύψει, μετά την ολοκλήρωση των πολιτικών επαφών της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν άψογος στα καθήκοντα του οικοδεσπότη που υποδέχεται στο σπίτι του τον δανειστή και προστάτη του, και τον ενημερώνει λεπτομερώς, ακόμα και για τις αλλαγές που έκανε στην εσωτερική επίπλωση.

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress

Ήταν μια επίσκεψη δημοσίων σχέσεων εκ μέρους της. Ήρθε για να βελτιώσει την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα, ώστε η χώρα της να μπορεί να πουλά γερμανικά καταναλωτικά προϊόντα, από αυτοκίνητα έως ηλεκτρικές συσκευές και από ιατρικά μηχανήματα μέχρι φωτοβολταϊκά, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Επομένως, πρέπει οι Έλληνες να μην πιστεύουν ότι η χώρα τους βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή, γιατί αυτό μειώνει τις πωλήσεις.

Ήρθε επίσης, για να βελτιώσει την εικόνα της γερμανικής Ευρώπης και των δανειστών, οι οποίοι επέβαλαν στη χώρα μας απώλεια της ανεξαρτησίας της και στον ελληνικό λαό απώλεια της κυριαρχίας του. Ακόμα, απαίτησαν από την κυβέρνηση ένα πρόγραμμα φτωχοποίησης του συνόλου της χώρας και ατομική φτωχοποίηση του 50% του πληθυσμού, ακόμα κι αν είναι (σαν τον Θόδωρο Πάγκαλο) ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Όσο οι Έλληνες πιστεύουν ότι οι δανειστές λεηλάτησαν και λεηλατούν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές οι πρακτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με τις οποίες περνούν σε ξένα χέρια οι ιδιοκτησίες των Ελλήνων, ακόμα και για χρέη της τάξης των 500 ευρώ. Η εφορία εδώ χρησιμοποιείται, όχι για να χρηματοδοτήσει το κοινωνικό κράτος, όπως στη βόρεια Ευρώπη, αλλά ως ενδιάμεσος μηχανισμός για την κατάσχεση και την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ