Η πανδημία του κορονοϊού ευκαιρία για τον Ερντογάν και τους ισλαμιστές;

«Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη και η Γαλλία έχουν αποδυναμωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ισλαμισμός έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του», υποστηρίζει ο Αλγερινός συγγραφέας, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Alexandre Devecchio της εφημερίδας Le Figaro. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: 

Για τους ισλαμιστές, όλα είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουν στο σχέδιό τους, αλλά ξέρουν επίσης πώς να περιμένουν, να υποχωρούν για να επιτεθούν καλύτερα, να σιωπήσουν ώστε να εγκαταστήσουν την αγωνία και στη συνέχεια να εκπλήξουν και να τρομοκρατήσουν, ξέρουν επίσης να χάνουν και να αλλάζουν στρατηγική σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλη η τέχνη του πολέμου είναι εκεί.

Η πανδημία τους βολεύει, σκοτώνει, υπονομεύει την κοινωνία και την κυβέρνηση. Αλλά πέρα ​​από αυτό, πιστεύω, ότι οι Ισλαμιστές βρίσκονται τώρα σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, που τους αναγκάζει να επανεξετάσουν το σχέδιό τους. Πρώτον, υπάρχει η διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των αραβικών χωρών με το Ισραήλ.

Τους μπερδεύει, δεν είναι σίγουροι αν είναι Nakba ή μια καλή ευκαιρία για αυτούς. Γνωρίζουν, ότι θα καταπιεστούν σκληρά στις αραβικές χώρες που συνάπτουν σύμφωνο με το Ισραήλ και ότι το τελευταίο θα σπεύσει να τους παράσχει την τεχνολογία για την καταπολέμησή τους, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία, γιατί ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός θα εκραγεί αυτές τις χώρες. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή