Οι μανιακοί Χίτλερ-Χίμλερ & οι πλαστικές κούκλες του σεξ…

Ο Χίτλερ έπασχε από μανία καθαριότητας, μια μανία άκρως διαδεδομένη στη Γερμανία. Έτρεμε κυρίως τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και ιδίως τη σύφιλη, από την οποία, σύμφωνα με κάποιες πηγές, έπασχε και ο ίδιος. Όταν ο Γερμανικός στρατός κατάλαβε τη Γαλλία, οι Γερμανοί στρατιώτες άρχισαν να επισκέπτονται μαζικά τα γαλλικά πορνεία.

Πρώτος ο Χίμλερ ανησύχησε σοβαρά για αυτό και μικροβιοφοκικός και ο ίδιος, εμπιστεύτηκε τις ανησυχίες του στον Χίτλερ. Αμέσως ο Γερμανός εκλεγμένος δικτάτορας έδωσε την συγκατάθεσή του για την έναρξη του σχεδίου Borghild που του πρότεινε ο Χίμλερ.

Το σχέδιο προέβλεπε πως οι Γερμανοί στρατιώτες έπρεπε να αποφύγουν τις επαφές με τις Γαλλίδες πόρνες. Ως υποκατάστατο κάλυψης των σεξουαλικών τους αναγκών, θα τους χορηγούνταν πλαστικές κούκλες, κατασκευασμένες στα εργοστάσια των SS.

Η κατασκευή τους άρχισε το 1940, καθώς, σύμφωνα με επιστολή του Χίμλερ, «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους άνδρες μας στο Παρίσι είναι ο μεγάλος αριθμός πορνών της πόλης»! Έτσι οι κούκλες κατασκευάστηκαν και δόθηκαν στους στρατιώτες. Δεν είχαν φυσικό μέγεθος, αλλά ήταν μικρότερες ώστε να μπορούν να μεταφέρονται, ξεφούσκωτες, στο σακίδιο του κάθε στρατιώτη.

Τα SS ζήτησαν από την όμορφη Ουγγαρέζα ηθοποιό της εποχής Κάτι φον Νάγκι, να αποτελέσει το μοντέλο για τις κούκλες. Όταν εκείνη αρνήθηκε, δημιούργησαν, απλώς, «άριες» κούκλες, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, «για την ανακούφιση των στρατιωτών», όπως έλεγε ο ημιπαράφρων Χίμλερ.

Οι πρώτες κούκλες δόθηκαν, για δοκιμή, σε Γερμανούς στρατιώτες που φρουρούσαν τα νησιά της Μάγχης. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το εξελίχθηκαν οι δοκιμές και για το αν οι στρατιώτες προτίμησαν τις καθαρές κούκλες από τις αληθινές γυναίκες, πάντως φαίνεται πως οι κούκλες του Χίμλερ δεν ήταν δημοφιλείς.

Το 1942 το όλο πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε. Ένας στρατιώτης που ρωτήθηκε, πάντως, γιατί απορρίπτει την πλαστική σύντροφο που του προξένευε ο Χίμλερ, απάντησε πως αν τυχόν αιχμαλωτίζονταν και οι αντίπαλοι έβρισκαν την κούκλα θα ρεζιλεύονταν απίστευτα!

Προφανώς ο στρατιώτης μιλούσε εκ πείρας, καθώς κάποιοι συνάδελφοί του θα είχαν αιχμαλωτισθεί με κούκλες και οι αντίπαλοι θα είχαν εκμεταλλευτεί το συμβάν στην επί του πεδίου της μάχης ψυχολογική τους προπαγάνδα.

Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ περισσότερες λεπτομέρειες πάντως, καθώς το εργοστάσιο που κατασκεύαζε τις κούκλες ισοπεδώθηκε από τα συμμαχικά βομβαρδιστικά.