Οι Κούρδοι είναι για τον Ερντογάν οι νέοι “Λώρενς της Αραβίας”…

«Οι νέοι Λόρενς της Αραβίας αυτή τη φορά θα αποτύχουν» διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν και συγκρίνοντάς τις με την αραβική εξέγερση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr/

Μάλιστα, ο Ερντογάν υπενθύμισε επίσης την επιχείρηση του τουρκικού Στρατού (Ασπίδα του Ευφράτη) στη βόρεια Συρία κατά των Κούρδων της Συρίας και του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να πράξει το ίδιο και στο Ιράκ.

Το κίνημα των Κούρδων του Ιράκ για ανεξαρτησία θα καταλήξει σε «απογοήτευση», δήλωσε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι οι στο βόρειο Ιράκ καταπιέζονται οι Τουρκομάνοι και παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

Πρόσθεσε ότι αν οι Κούρδοι του Ιράκ εξυπηρετήσουν «συμφέροντα άλλων παικτών στην περιοχή» δεν θα μπορέσουν να ζητήσουν βοήθεια από την Τουρκία. Χωρίς να κατονομάσει αυτά τα «συμφέροντα», η δήλωση του Ερντογάν έρχεται στον απόηχο της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν από το Ισραήλ με τους Κούρδους να ανεμίζουν ισραηλινές σημαίως, κάτι που αναδείχθηκε ευρέως στα τουρκικά ΜΜΕ.

«Εάν έχουμε αντιδράσει (στο δημοψήφισμα) τόσο σκληρά, είναι επειδή θέλουμε μόνο το καλύτερο για τους Άραβες, τους Τουρκομάνους και τους Κούρδους» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Πόσο «παρά φύση» ακούγεται να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε ηγέτης αυτού του κόσμου, ότι αυτός γνωρίζει αυτός ποιο είναι το καλό ενός λαού τον οποίο παρομοιάζει με τον Λώρενς της Αραβίας, δηλαδή ότι είναι οι νέοι εξεγερθέντες κατά του «αφέντη».

Ένας λαός ο ποίος ποτέ δεν απέκτησε τη δική του γη, τη δικιά του πατρίδα. Και δε μιλάμε για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, αλλά για πάνω από 35 εκατομμύρια. Οι οποίοι διακρικούν ένα μερίδιο σε μια γη την οποία ο «αφέντης» επίσης κατέκτησε με φωτιά και τσεκούρι.

Αυτή η διαστροφή των κανόνων της φύσης από τον άνθρωπο είναι που θα δώσει τη λύση στο Κουρδικό κάποια στιγμή. Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει ότι δίνει μάχη οπισθοφυλακής και ότι κάθε φορά οι Κούρδοι κάνουν κι ένα μικρό βήμα μπροστά. Κι ας τους το αρνούνται οι ισχυροί αυτής της γης. Προς το παρόν.

Άμα είχαν διαβάσει Ιστορία, πολύ ευρύτερα βέβαια από τον Λώρενς της Αραβίας, θα κατανοούσαν ότι δεν θα μπορούν στην αιωνιότητα να τους στερούν ένα φυσικό δικαίωμα. Κι ας καταλήγουν ξανά ο γεωπολιτικοί συσχετισμοί εναντίον τους. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, κόπτονται υπέρ τους εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, ενός τεχνητού κράτους.