Οι ΗΠΑ μελετούν πως θα δώσουν το… τελειωτικό χτύπημα στη Βενεζουέλα

Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι, προέβη σε αποκαλυπτικές των συζητήσεων και των διαθέσεων στην κυβέρνηση Τραμπ, για το δέον γενέσθαι στην περίπτωση της Βενεζουέλας του Νίκολας Μαδούρο, με αφορμή ή/και πρόσχημα τις δεδομένες πλέον σοβαρές καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμ’άτων των Βενεζολάνων πολιτών.…

Η δήλωσή της ήταν ότι αφενός ένας αριθμός επιλογών βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και ότι μία από τις επιλογές είναι η επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο! Η αυτονόητη ερώτηση αδαούς, είναι πως γίνεται να απειλείς μια πετρελαιοπαραγωγό χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον πλανήτη με… πετρελαϊκό εμπάργκο.

Η απάντηση είχε δοθεί πολύ πρόσφατα από το «DP» και τον συνεργάτη του Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ότι η Βενεζουέλα έχει ως μοναδικό εξαγωγικό προϊόν το πετρέλαιο το οποίο εξάγεται στο σύνολο του στα αμερικάνικα διυλιστήρια στον κόλπο του Τέξας. Το πετρέλαιο της χώρας όμως, παρότι βρίσκεται σε τεράστιες ποσότητες, είναι το χειρότερο σε ποιότητα πετρέλαιο στον κόσμο!

Είναι επιβεβαρυμμένο με διάφορες χημικές ενώσεις που το καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο στην επεξεργασία και τα μόνα διυλιστήρια που μπορούν να το επεξεργαστούν λόγο ειδικού εξοπλισμού, είναι τα διυλιστήρια στον κόλπο του Τέξας. Γι’ αυτό ενδεχόμενο εμπάργκο θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις για το καθεστώς Μαδούρο.