Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των αρνητών νταήδων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη

Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον άμεσο εντοπισμό των δύο νεαρών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια. Ο άτυχος άνδρας, σταθμάρχης του μετρό της Ομόνοιας, τους έκανε απλά παρατήρηση γιατί δεν φορούσαν μάσκες μέσα στον συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο Ανθούπολη – Ομόνοια – Ελληνικό.

Εύκολα εντοπίσιμοι επειδή δεν φορούσαν μάσκες

Οι επικεφαλής αξιωματικοί της έρευνας δηλώνουν αισιόδοξοι για την ταυτοποίηση των δραστών αφού, όπως λένε, το ομοιόμορφο ντύσιμό τους, και το ότι δεν φορούσαν μάσκες, τους κάνει εύκολα εντοπίσιμους οπτικά στο υλικό των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.

Έτσι, οι ομάδες των αστυνομικών της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει τη συλλογή οπτικού υλικού από όλους τους σταθμούς του Μετρό της διαδρομής μέχρι και την Ομόνοια, αλλά και εξωτερικά των σταθμών σε μεγάλη ακτίνα, προκειμένου να τους εντοπίσουν και να εξακριβώσουν τις διαδρομές που κινήθηκαν τόσο πριν την επιβίβασή τους στον συρμό, όσο και μετά την επίθεση στον ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ.

Παράλληλα, και βάση των καταθέσεων που έχουν στην διάθεσή τους, τόσο από το θύμα όσο και από επιβάτες του συρμού, οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει δακτυλικά αποτυπώματα από τα σημεία όπου βρίσκονταν οι δύο νεαροί μέσα στο βαγόνι, τα οποία και αυτά θα αξιοποιηθούν για την ταυτοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί αρνητές μάσκας, εξύβρισαν τον σταθμάρχη που τους έκανε παρατήρηση και στη συνέχεια τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε στον σταθμό και τον ξυλοκόπησαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Βίντεο που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό δείχνει καρέ-καρέ την αγριότητα με την οποία οι δύο άνδρες χτύπησαν τον σταθμάρχη.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος, εξέφρασε τον φόβο των συναδέλφων του για την πρωτοφανή επίθεση. «Ασφαλώς έχουν φοβηθεί όλοι οι συνάδελφοι. Είμαστε σε συνεχή ανασφάλεια. Πάμε στη δουλειά μας και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ή θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργόπουλος.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK