Η ΕΕ ωθεί με τη στάση της την Τουρκία σε επεισόδιο με την Ελλάδα! (vid.)

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να θολώσει τα νερά, όσο πλησιάζουμε στην Σύνοδο Κορυφής, και η Γερμανία θα προσπαθήσει να αποφύγει την συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά δείχνοντας ότι έχει διάθεση για διαπραγμάτευση, επεσήμανε ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων στο δελτίο ειδήσεων του Kontra News στις 22.00 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Ο κ. Φίλης υποστήριξε τα ακόλουθα:
►Η Τουρκία θέλει διαπραγμάτευση χωρίς ατζέντα ως να έχουμε χάσει πόλεμο και είναι στο χέρι της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έλεγα και της Γαλλίας να πείσουν αυτούς που δεν θέλουν να πειστούν ότι οδηγούμαστε στον γκρεμό με την Τουρκία.

► Αν συνεχίσει μια τέτοια στάση η Ευρωπαϊκή Ένωση το μόνο που θα κάνει είναι να οδηγήσει την Τουρκία να κάνει το επόμενο βήμα ενός πλήρους θερμού επεισοδίου για αλλαγή των δεδομένων και της ισορροπίας στην περιοχή.

► Από τον Μάρτιο του 2018 είμαστε σε θερμή κρίση από τότε που ξεκίνησαν τα ενεργειακά την Κύπρο.

► Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που θα αλλάξει η προεδρία στις ΗΠΑ αν ξεπεράσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χωρίς κυρώσει θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα ώστε να αναγκάσει τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τους όρους της Τουρκίας.

► Σε διπλωματικό επίπεδο η ΕΕ είναι νάνος. Μόνο η Γαλλία μπορεί να κάνει μεμονωμένα διπλωματία.

► Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πουλήσει την οικονομική καταστροφή της Τουρκίας στο εσωτερικό του ακροατήριο με το επιχείρημα ότι μεγάλωσε την Τουρκία.

► «Κομμάτια τις Συρίας και του Ιράκ τα επαναφέρω στην Τουρκία» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

► Ελπίζω η συμμαχία με την Γαλλία να γίνει πριν το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και όχι μετά το Θερμό επεισόδιο.

► Αν υπάρξει συμμαχία με Γαλλία θα ξέρουν οι Τούρκοι ότι εκτός από την Ελλάδα θα έχουν απέναντί τους και μια πυρηνική δύναμη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tribune.gr