Η δυσπιστία μεταθέτει τον διάλογο – επίδειξη ισχύος της Τουρκίας…

Σε φόρμουλα ανακοίνωσης, πριν από την Σύνοδο Κορυφής, της συμφωνίας για επανέναρξη των διερευνητικών σε ημερομηνία όμως αμέσως μετά την Σύνοδο φαίνεται ότι καταλήγουν Αθήνα και Άγκυρα καθώς η δυσπιστία διακατέχει και τις δυο πλευρές μετά τα όσα έχουν συμβεί και τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων επιθετικών δηλώσεων της τουρκικής ηγεσίας σε περιτύλιγμα διαλλακτικότητας.

Του Νίκου Μελέτη
ΠΗΓΗ: LIBERAL

Η πίεση που ασκήθηκε από τους Γερμανούς αλλά και η διευθέτηση στο πλαίσιο του πρώτου βήματος αποκλιμάκωσης με την απόσυρση του Oruc Reis, που επίσημα δηλώνεται από την Άγκυρα ως προσωρινή, προέβλεπε κάποια σημαντική κίνηση στην κατεύθυνση έναρξης διαλόγου, πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

Εξάλλου η Τουρκία θεωρεί ότι τουλάχιστον πέτυχε καταρχήν να διχάσει την Ε.Ε. σε ότι αφορά την επίδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο και να διεμβολίσει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο, αλλά και ότι με την αποστολή του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα πέτυχε ένα ισοδύναμο τετελεσμένο στην κίνηση της Αθήνας να υπογράψει συμφωνία έστω και μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ