Οι δηλώσεις του Καμμένου για τους “δύο” δεν ήταν τυχαίες… βγήκε επιτέλους πόρισμα

Οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ περί τουρκικής παγίδας στην οποία έπεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, έχουν μια εξήγηση: Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να αποκρούσει τις ευθύνες που προκύπτουν από το πόρισμα για τους δυο στρατιωτικούς. Ο ΥΕΘΑ επιχειρώντας (χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία) να εμφανίσει ότι ήταν παγίδα από την Τουρκία, προσπάθησε με τον τρόπο του να καλύψει την ηγεσία του στρατεύματος (του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου) από τις ευθύνες.

Είναι αλήθεια ότι ενδέχεται η Τουρκία να ήταν σε ετοιμότητα να αρπάξει κάποια ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει μοχλό πίεσης για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Ωστόσο, λέγοντας ο Πάνος Καμμένος ότι υπήρξε σχέδιο της Άγκυρας, στην ουσία καρφώνει ακόμα χειρότερα την ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζουν και προφανώς δεν είχαν ληφθεί μέτρα.

Συνεπώς ακόμα έτσι να ισχύουν τα πράγματα, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία και όχι να εμφανίζεται αδύναμη να πράξει κάτι απέναντι στα “υποχθόνια” σχέδια της Τουρκίας.

Στο κάτω κάτω, αυτά τα σχέδια καλούνται να αντιμετωπίσουν. Αν εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται ανεπαρκείς γιατί δεν έχει μέχρι στιγμής παραιτηθεί ο υπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, του Armyvoice.gr από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για αύξηση της απειλής, παρά το γεγονός ότι τις αμέσως προηγούμενες ημέρες υπήρχε ένταση τουρκικών ασκήσεων στην ανατολική Θράκη.

(Σημαντική Σημείωση DP: Από το επεισόδιο με το ΠΑΘ «ΓΑΥΔΟΣ» στοιχειώδης ανάλυση στοιχείων που προέκυψαν από την τουρκική «σκηνοθεσία», ευθέως παρέπεμπαν σε συγκεκριμένη πρόθεση, αυτό γράψαμε κι εμείς εγκαίρως, στηριζόμενοι όχι μόνο σε αναλυτική διαίσθηση, διαβάστε το ξανά υπό το φως των εξελίξεων, αξίζει… είναι όμως δυνατόν ο ΥΠΕΘΑ να τα αγνοεί;)

Οι δείκτες απειλής ήταν πράσινοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, κι έτσι το πόρισμα αναφέρει ότι δεν υπήρχε αύξηση στο επίπεδο απειλής. Συνεπώς δεν είχε διαταχθεί από την ηγεσία η αύξηση των μέτρων συναγερμού στην παραμεθόριο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ARMYVOICE.GR