Η χαλαρή, μέχρι και πλαδαρή αντιμετώπισή της, αποθρασύνει την Τουρκία

H Τουρκία κατέχει έδαφος της Κύπρου από το 1974 και εντεύθεν, προβαίνει σε συστηματικές στοχευμένες παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η κατοχική δύναμη βρίσκεται στον πόλεμο της Συρίας με αποστολή στρατευμάτων, εμπλέκεται στην κρίση της Λιβύης και τώρα θεωρείται ότι έχει σχεδιάσει την κρίση που προκλήθηκε από τους Αζέρους με τις επιθετικές ενέργειες στο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Ερντογάν θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στο νότιο Καύκασο.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Θέλει να είναι παντού. Οι πληροφορίες φέρουν την Τουρκία να χρησιμοποιεί, όπως και στη Λιβύη, Σύριους τζιχαντιστές, τους οποίους έχει τοποθετήσει δίπλα στον στρατό των Αζέρων. Παρά τις διαψεύσεις για το τελευταίο, υπάρχουν σοβαρές πηγές, που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι είχαν μεταφερθεί πριν από την έναρξη των συγκρούσεων στην περιοχή και ρίχθηκαν στις μάχες δίπλα στον αζερικό στρατό.

Η εργαλειοποίηση των τζιχαντιστών μισθοφόρων δεν είναι κάτι το καινούργιο για την Άγκυρα. Οι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται για κάλυψη της εμπλοκής της Τουρκίας, η οποία σε αυτές τις περιοχές στέλνει στρατό, όχι το δικό της, για να πολεμήσει εκ μέρους της. Η προσπάθεια του Ερντογάν να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή εντάσσεται σε ένα σχεδιασμό, τον οποίο δεν έχει αποκρύψει. Τον έχει εξαγγείλει και τον εφαρμόζει. Είναι σαφές πως οι κινήσεις του χαρακτηρίζονται από μια τάση βιαστικών κινήσεων. Ανοίγει ταυτόχρονα πολλά μέτωπα και φαίνεται πως επιδιώκει να έχει αποτέλεσμα σύντομα. Αυτή είναι η μία διάσταση, που αφορά τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Η άλλη είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνει η κατοχική Τουρκία από τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή