Η ανώμαλη κατάσταση με τον Τραμπ και τα φαινόμενα… “οπαδικής ψυχασθένειας”

Τις επόμενες ώρες ο κ. Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αναδειχθεί στον πρώτο Πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται για δεύτερη φορά, με βαρύ -είναι η αλήθεια- κατηγορητήριο. Ο ηγέτης της υπερδύναμης κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την εισβολή των ακροδεξιών στο Καπιτώλιο, πριν από μία εβδομάδα.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Πρόκειται για μία πολύ βαριά κατηγορία, που παραπέμπει σε πραξικόπημα. Διότι τι άλλο παρά πραξικόπημα είναι η εισβολή οπλισμένων πολιτών σε ένα Κοινοβούλιο. Όταν αλωθεί ο «Ναός της Δημοκρατίας», οποιουδήποτε κράτους, πρόκειται ξεκάθαρα για προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Η εισβολή, ως γνωστό, των ακροδεξιών οπαδών του προέδρου των ΗΠΑ, προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων υποστηρικτών του και ενός αστυνομικού, που προσπάθησε να σταματήσει τους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εξέφρασε ακόμα τη λύπη του και δεν τηλεφώνησε στις οικογένειες των νεκρών, όπως έπραξαν ήδη ο αντιπρόεδρος Πενς και ο εκλεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν, επικοινωνώντας με συγγενείς του νεκρού αστυνομικού.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένουμε από στιγμή σε στιγμή. Δεν περιμένουμε μεν εκπλήξεις, αλλά έχει σημασία να καταμετρήσουμε πόσοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του κ. Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, οπότε σίγουρα θα παραπέμψουν τον Πρόεδρο για να δικαστεί από τη Γερουσία.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι τι θα πράξουν οι γερουσιαστές. Στη Γερουσία έχουν ακόμα την πλειοψηφία μέχρι την ορκωμοσία οι Ρεπουμπλικάνοι. Από τις 20 Ιανουαρίου θα την έχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Μιτς Μακόνελ, που είναι Ρεπουμπλικάνος, τις τελευταίες ώρες ομιλεί πολύ αρνητικά για τον κ. Τραμπ και φαίνεται ότι σκέφτεται να αδράξει την ευκαιρία της παραπομπής για να πετάξει τον σημερινό πρόεδρο από το Κόμμα και την πολιτική.

Διότι αν καταδικαστεί ο κ. Τραμπ δεν θα μπορεί να συμμετέχει ξανά στις πολιτικές και κομματικές διαδικασίες. Σε ό,τι αφορά όλες αυτές τις πληροφορίες για πραξικοπήματα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ