Η άφιλη Τουρκία απειλεί το Ιράν με εισβολή, λόγω Κούρδων αυτονομιστών

Η Τουρκική αλαζονεία ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο Τούρκος Υπουργός Süleyman Soylu απείλησε το Ιράν με εισβολή για να εξοντωθούν οι Κούρδοι «τρομοκράτες».

Κατά την επιθεώρηση της κατασκευής τείχους στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν, που έχει σκοπό (όπως είπε ο Υπουργός) να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και την τρομοκρατία, ο Σουλεϊμάν Σοιλού κάλεσε το Ιράν να εξολοθρεύσει τους «τρομοκράτες» Κούρδους στο Maku Dambat, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράν.

«Θέλουμε να καλέσουμε ξανά τους Ιρανούς φίλους μας να υποστηρίξουν τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, να μας υποστηρίξουν ξανά και να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και γνωρίζει ο κόσμος. Υπάρχει το θέμα στο Maku Dambat αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν περίπου 100 τρομοκράτες τώρα εκεί.

»Αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Εάν εισέλθουμε στο Maku Dambat, δεν θα αφήσουμε ούτε έναν τρομοκράτη εκεί. Είναι τόσο απλό. Η υπόθεση είναι ευθύνη του γείτονά μας Ιράν και γνωρίζουν πως έχουν την ευθύνη. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα δεν θα υπάρχουν τρομοκράτες», είπε μπροστά στις κάμερες ο Τούρκος Υπουργός.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε τον τουρκικό Στρατό να εισβάλει στο Ιράν για να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους «τρομοκράτες» Κούρδους. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε η απάντηση του ιρανικού Στρατού στην τουρκική εισβολή, καθώς το Ιράν διαθέτει πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: Cosmostatus