Η αεροπορική ισχύς ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής άμυνας

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρέστη στο συνέδριο 6th Athens Flying Week (AFW) Aviation Development Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της αεροπορικής επίδειξης AFW 2017.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απηύθυνε στους συνέδρους ομιλία με θέμα «Η αεροπορική ισχύς ως πυλώνας της αμυντικής στρατηγικής. Ο ρόλος της σε διακλαδικό πλαίσιο στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας υπό το φως των εξελίξεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

>Στις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο.

>Στην παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και στην αντιμετώπιση της από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

>Στην προώθηση από την Ελλάδα διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών.

>Στη συμβολή της αεροπορικής ισχύος στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας και στην αμυντική διπλωματία.

>Στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επαγγελματισμού των στελεχών της ΠΑ, και στην αναγνώριση που τυγχάνει σε διεθνές επίπεδο.

>Στη συνεισφορά και του ΣΞ και του ΠΝ στην αεροπορική ισχύ.

>Στις ενέργειες ενίσχυσης της αεροπορικής ισχύος και βελτίωσης της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Οι ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα και των 3 κλάδων στην αεροπορική επίδειξη Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο της 114 Πτέρυγας Μάχης στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017.