ΓΚΑΦΑ! “Στη φόρα” στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού του Τραμπ! Μια αναληψούλα;

Μνημειώδης η γκάφα που πραγματοποίησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, Kayleigh McEnany, καθώς από απροσεξία αποδέσμευσε σε κοινή θέα, όχι μόνο προσωπικό λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στοιχεία που θεωρητικά θα επέτρεπαν σε κάποιον… πολύ γρήγορο, να επιχειρήσει ανάληψη από αυτόν!

Η γκάφα έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας πρωτοβουλίας Τραμπ να δωρίζει σε κάποιον κρατικό φορέα από τον μισθό του, το ποσό των 100.000 δολαρίων. Φέτος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε ελεύθερη μετάφραση (Department of Health and Human Services).

Η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ προφανώς συνδέεται με την πανδημία του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις επιδόσεις του στην αντιμετώπισή του. Οι νεκροί στις ΗΠΑ είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς του Πολέμου στο Βιετνάμ και μάλιστα μόλις σε δυο μήνες. Βρίσκονται πλέον στο κατώφλι των 100 χιλιάδων ψυχών… και πλησιάζουν ολοταχώς εκλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik,η Εύα Βελάσκεζ, επικεφαλής του Identity Theft Resource Center (υπηρεσία που προστατεύει τους πολίτες από την κλοπή προσωπικών στοιχείων), εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρόλο που τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να δώσουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό, στην πραγματικότητα τα μέτρα ασφαλείας για τον πρόεδρο είναι αυξημένα. Τόνισε όμως, ότι λίγη προσοχή παραπάνω, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν…