Γιατί αποσύρθηκε από το κεντρικό θέμα ο “μπόμπιρας σε… παιχνιδάδικο”

Πριν από λίγο το FP αποφάσισε την αλλαγή του τίτλου στην κεντρική ανάρτηση, με απάλειψη του “Πολεμικό ναυτικό ως μπόμπιρας… σε παιχνιδάδικο”. Η αλήθεια είναι ότι δεχθήκαμε ένα ιδιαιτέρως αξιοπρεπές τηλέφωνο από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού,στο οποίο μας εκφράστηκε η διαφωνία του Κλάδου με τον τίτλο. Ουδέποτε μας ζητήθηκε η αντικατάστασή του.

Αυτό που μας ειπώθηκε και θεωρούμε υποχρέωση να το μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας, είναι ότι κατά την άποψη του Ναυτικού ο τίτλος είναι προσβλητικός για τη θυσία των στελεχών του όλη αυτή την περίοδο της όξυνσης με την Τουρκία και όχι μόνο.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι προς τιμή τους, δεν έθεσαν οποιοδήποτε θέμα για το περιεχόμενο της ανάρτησης, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει, όπως μας επισημάνθηκε, ότι θα πρέπει να ερμηνευθεί ως συμφωνία.

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο δεικτικός τίτλος αφορούσε ασφαλώς τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο ζήτημα του προγράμματος φρεγατών και κατά καμία έννοια σε βάρος της εν γένει παρουσίας του Κλάδου και της διαχρονικής προσφοράς του στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της ουσίας της ένστασης των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουμε την παραμικρή δυσκολία να αποσύρουμε το επίμαχο μέρος του τίτλου που είχε αρχικά επιλεγεί.

Η ουσία των ερωτημάτων που χρήζουν απάντησης ασφαλώς παραμένει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οφείλει να τοποθετηθεί. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε τις απόψεις μας σε όσα γίνονται και όσα παραλείπονται.

Κι επειδή πολλά αναφέρονται στα περιώνυμα κοινωνικά δίκτυα, ενώ και ορ9ισμένοι “απέναντι” ψάχνουν ευκαιρία για να εξάγουν και να προπαγανδίσουν βολικά συμπεράσματα, θα τους συστήναμε να… βάλουν εγκαίρως τα κλάματα, αναλογιζόμενοι τη δική τους θέση σε σχέση με τη δική μας.

Να σκεφθούν τι σημαίνει να έχεις την ελευθερία να γράφεις όπως νομίζεις ελεύθερα τη άποψή σου, χωρίς να φοβάσαι ότι την επόμενη στιγμή θα βρεθείς διωκόμενος από ένα στυγνό καθεστώς. Ας αναλογιστούν την αξία που έχει η δημοκρατική νοοτροπία στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Το DP θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με δημιουργική κριτική, πάντα έτοιμο να ακούσει τον αντίλογο και να δεχθεί κάθε καλόπιστη αντίρρηση.