Γιάνηδες όλου του κόσμου ενωθείτε! Περίεργα κόλπα με Τουρκία, εξορύξεις

«Σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων, το DiEM25 παλεύει για τη μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας, ανανεώσιμης ενέργειας για όλους και κοινής πράσινης ευημερίας», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση -παρέμβαση των εθνικών επιτροπών του DiEM 25 Γερμανίας, Ελλάδας και Τουρκίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ΜέΡΑ 25.

Στην ανακοίνωση καταδικάζεται η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κατηγορεί γι’ αυτό «τους συνήθεις κερδοσκόπους των πετρελαϊκών πολυεθνικών, τους εμπόρους οπλικών συστημάτων, τους πολεμοκάπηλους και, βέβαια, τους πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην υπέρ πάντων συντήρηση ενός μη βιώσιμου οικονομικού συστήματος».

Όλοι αυτοί, σύμφωνα με το ΜεΡΑ 25 «αποτελούν μια ανίερη συμμαχία αποφασισμένη να προβεί παντού σε εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα επιφέρουν θανάσιμες επιπτώσεις στο τοπικό περιβάλλον, στο κλίμα του πλανήτη, και στις προοπτικές των λαών της περιοχής για Ειρήνη και Ευημερία. Τίποτα δεν τους κινητοποιεί εκτός από συμφέροντα που συστηματικά και αδιάκοπα βασιλεύουν διαιρώντας τους λαούς για να υφαρπάξουν το μέλλον τους».

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: «Όπως δηλώνουμε και στο μανιφέστο μας, το DiEM25 στοχεύει προς μια Οικολογική Ευρώπη ταγμένη στην παγκόσμια Πράσινη Μετάβαση. Μια Ευρώπη με ιστορική συνείδηση που αναζητά ένα φωτεινό μέλλον χωρίς να κρύβεται από το παρελθόν της. Μια Διεθνιστική Ευρώπη που γνωρίζει ότι κανένας Ευρωπαίος δε μπορεί να είναι ελεύθερος αν ακόμη κι ένας λαός ζει ανελεύθερα. Μια ειρηνική Ευρώπη που αποκλιμακώνει τις εντάσεις στη γειτονιά της και εκτός αυτής».

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Η πανευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή του DiEM25

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Γερμανίας

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Ελλάδας

Η Προσωρινή Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Τουρκίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ