Γιάνη Β. ποιον “βολεύεις” και λες όχι ενώ πρώτα… ήθελες μοίρασμα με την Τουρκία;

Με σύνθημα “θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία των πολλών” ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, πραγματοποίησε την Κυριακή το βράδυ στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε την αντίθεσή του στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, που “θα μετατρέψουν σε χαβούζα τη Ν. Κρήτη”, ενώ παράλληλα παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο των υποψήφιων βουλευτών Χανίων του κόμματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ZARPA NEWS

Όπως παρουσιάστηκαν κατά σειρά από τον κ. Βαρουφάκη ανεβαίνοντας στο βήμα για έναν χαιρετισμό, είναι η Αθηνά Γιαννουλάκη, ο Ιάκωβος Γωγάκης, η Τσιχλάκη Βιργινία, ο Αντώνης Σκαμνάκης και ο Ιωάννης Φίλης. Μαζί με τους Χανιώτες ο επικεφαλής του κόμματος παρουσίασε και τους υποψήφιους βουλευτές της Περιφέρειας Ρεθύμνου, τον Ταταράκη Γιώργο και την Ευαγγελία Παναγιωτάκη.

Το λόγο στο βήμα πήρε ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βρέθηκε ξανά στην Κρήτη, μετά από 4 χρόνια, την 25η Μαρτίου 2015. “Τίποτα καλό δεν ξεκινάει για την χώρα, αν δεν ξεκινήσει από την Κρήτη” ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά “το κέντρο ενός κυκλώνα αλλά και τη γη της ελπίδας για ξαστεριά”.

Αναφερόμενος στο χαμόγελο και την αισιοδοξία που έφερε το ποσοστό στις πρόσφατες ευρωεκλογές ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως “επειδή το σκοτάδι κράτησε τόσο πολύ” το κόμμα του “κατάφερε να επιστρέψει το χαμόγελο στους πολίτες” προσθέτοντας στη συνέχεια ότι “θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία των πολλών”.

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δε συμμετέχει σε λασπολογίες, δεν αναλώνεται σε κοκορομαχίες και συνθήματα, αλλά μιλάει προγραμματικά, χωρίς να υπακούει σε αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό” επεσήμανε πως “δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να υπέγραψε μνημόνια και να μην κάηκε”, φέρνοντας ως παραδείγματα τους κ.κ Γεώργιο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέρασε ένα μνημόνιο που διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς ο επόμενος πρωθυπουργός δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει αποπληρωμές στους δανειστές μας.

Το MέΡΑ25 θα είναι τo μόνο μέτωπο ενός ανένδοτου αγώνα ενάντια στην παρασιτική ολιγαρχία, που θα στήσει ο κ. Μητσοτάκης πάνω στο μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Το 4ο μνημόνιο που βαθαίνει την πτώχευση του κράτους και δίνεται με το “ματωμένο” πλεόνασμα”.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του MέΡΑ25 το οποίο περιλαμβάνει 7 τομές που θα νομοθετηθούν εντός 100 ημερών και έχει ως εξής:

>Αναδιάρθρωση Δημοσίου Χρέους
>Τερματισμός λιτότητας με δραστική μείωση των πλεονασμάτων
>Λογικοί φορολογικοί συντελεστές
>Δημόσιο εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών
>Κόκκινα Δάνεια
>Σεβασμός στη Μισθωτή εργασία-Επιχειρηματικότητα
>Δημόσια Περιουσία

Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο Γραμματέας του MέΡΑ25, μίλησε για τα αεροδρόμια σε Χανιά και Καστέλι, αλλά και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα νότια του νησιού.

“Πιάστηκε η ψυχή μου την ώρα που μπήκα στο αεροδρόμιο I. Δασκαλογιάννης στα Χανιά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: “Είναι δυνατόν να το έχουμε δώσει στην Frapport;” ευχαριστώντας τους Χανιώτες που στις Ευρωεκλογές “μας δώσατε φτερά! Αυτά τα φτερά θα τα τιμήσουμε, όπως έχουμε τιμήσει και άλλες κινήσεις του λαού των Χανίων.

Μιλώντας για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι οποίες τελούν τις ευλογίες των Τραμπ και Νεντανιάχου, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι το να συνάπτεις συνασπισμό με τα πιο βρωμερά συμφέροντα της υφηλίου είναι ο,τι χειρότερο.

“Οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν για πάντα στα έγκατα της γης! Θα μετατρέψουν τη Νότια Κρήτη σε μία μαύρη χαβούζα. Το χειρότερο για τα Χανιά θα ήταν να βρεθεί κάπου στην περιοχή πετρέλαιο. Θα είναι καταστροφικό για τον τόπο, μόνο και μόνο για να ωφεληθούν κάποιοι… Εμείς θα σκίσουμε την επόμενη μέρα των εκλογών την σύμβαση που έχει υπογραφεί…” δήλωσε με αποφασιστικότητα ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε το έργο “φαραωνικό” το οποίο θα έχει ως συνέπεια την “καταστροφή μιας ολόκληρης πεδιάδας, για να κερδίσουν κάποιοι επιτήδειοι;” Αυτό όμως θα πρέπει να το αποφασίσει ο λαός της Κρήτης”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο κλείσιμο της κεντρικής του ομιλίας, επεσήμανε πως το “2,99 της 26ης Μαΐου ήταν μικρό, αλλά αρκετά μεγάλο για να ραγίσει αυτό το μέτωπο της ολιγαρχίας και της χρεοδουλοπαροικίας. Με τη δική σας συνδρομή την 8η Ιουλίου ανοίγει το κεφάλαιο μιας νέας αρχής, που θα εκπροσωπήσει όλους τους Έλληνες. Από την 8η Ιουλίου κηρύσσουμε την επανίδρυση του MέΡΑ25, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε..”

Τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το ΜέΡΑ25 θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20:30, στην Πλατεία Κορνάρου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσία του υποψήφιου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, Ψαραντώνη Ξυλούρη να δίνει με τη λύρα του, το σύνθημα για την ξαστεριά.

ΣΧΟΛΙΟ DP: Με όλη μας τη συμπάθεια, αλλά θα θέλαμε να προσπαθήσει να μας λύσει μια απορία ο Γιάνης Βαρουφάκης που έχει μια παγκόσμια οπτική για τα πράγματα, εάν έχει φυσικά τη δυνατότητα, μια απορία η οποία μας δημιουργήθηκε χθες αργά τη νύχτα.

Αμερικανική εφημερίδα, η Boston Globe, ανέβασε έκτακτο δελτίο για να παρουσιάσει το άρθρο που μπορεί να διαβάσει κανείς στον ενεργό σύνδεσμο: In an astonishing turn, George Soros and Charles Koch team up to end US ‘forever war’ policy“.

Σε μια εκ πρώτης όψεως παρά φύση συμμαχία, η οποία εάν πετύχει όσα διακηρύσσει ότι επιθυμεί, τότε οι συνέπειες στη δική μας περιοχή θα είναι πολύ συγκεκριμένες. Και συμβατές θα έλεγε κανείς, μέσες-άκρες, με το επαναστατικό όραμα του δικού μας Γιάνη;

Επειδή αλλού πληρώνουν πλουσιοπάροχα για την προώθηση… ευγενών και ιδεολογικά (όχι επιχειρηματικά… πως είναι δυνατόν!) “φορτισμένων” στόχων, είναι να θαυμάζει κανείς το ότι υπάρχουν ακόμα ιδεολόγοι στην Ελλάδα που προωθούν παρεμφερείς σε γενικές γραμμές στόχους χωρίς τέτοια “χοντρά” πορτοφόλια (επίσης… ιδεολόγων δισεκατομμυριούχων, ορισμένοι δηλώνουν και “φιλάνθρωποι“) από πίσω. Τι άλλο να πούμε…