Γαλλική ρελάνς με κατάθεση της τελικής πρότασης για τις φρεγάτες Belh@rra στο ΠΝ!

Πριν καταλαγιάσουν οι εντυπώσεις από το δυναμικό μπάσιμο των Γερμανών, οι οποίοι στο πρόγραμμα για τη νέα ελληνική φρεγάτα, προσθέτοντας δύο υποβρύχια -πολλαπλασιαστές ισχύος- Type 214 έβαλαν δύσκολα στην ελληνική πλευρά, κυβέρνηση και στρατιωτική ηγεσία, έρχονται οι Γάλλοι για να καταθέσουν τη δική τους τελική πρόταση για τις Belh@rra, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό στο κατακόρυφο και αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε, τι θα είχε συμβεί εάν η ελληνική πλευρά είχε κινηθεί ορθολογικά από το 2018, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών…

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα του καλά ενημερωμένου “NAVALDEFENCE.GR” η “νέα” γαλλική πρόταση αφορά την FDI (γαλλική έκδοση), με προσθήκη ενός ακόμη εκτοξευτή Α70 για μελλοντική τοποθέτηση SCALP Naval (ναι, οι SCALP παραμένουν), το πυροβόλο είναι πλέον STRALES, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα RAM των 21 πυραύλων, ενώ πλέον η εταιρεία έχει αναλάβει και το κόστος της τοποθέτησης ενός κορυφαίου συστήματος ECM στο SETIS.

Όπως αναφέρεται, “…φυσικά το πλοίο παραμένει οπλισμένο με 16 πυραύλους ASTER 30, απλά τώρα έχει την επιπλέον ‘κάλυψη’ των 21 RAM αλλά ΚΑΙ το STRALES. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή η Belh@rra είναι το μόνο πλοίο που μπορεί να προσφέρει ΚΑΙ Αεράμυνα Περιοχής αλλά ΚΑΙ δυνατότητα υποστρατηγικής κρούσης με πυραύλους SCALP Naval”.

Επιπροσθέτως και πάντα σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, “…την ίδια στιγμή, η εταιρεία προσφέρει και ισχυρό εκσυγχρονισμό στις φρεγάτες ΜΕΚΟ200ΗΝ, με συστήματα της THALES, αλλά χωρίς να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα”.

Σχολιάζεται δε, ότι “…είναι όμως λογικό, από κάθε άποψη, η Naval Group να συνεργαστεί με την THALES, και να προσφέρει έναν εκσυγχρονισμό βασισμένο στο TACTICOS, κάποιο προηγμένο ραντάρ όπως το NS50 ή NS100 (θα θέλαμε το NS200, μπορεί να είναι στην πρόταση, μην αρχίσουμε να εικοτολογούμε) και συστήματα ESM/ECM συμβατά με τις Belh@rra”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ