ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τον Έβρο, το μεταναστευτικό “μέτωπο”…

Γράφω μετά λόγου γνώσεως, με εικόνες που κατέγραψα αποκλειστικά κινούμενη σε ζώνες του πυρός, στο νότιο Έβρο και την ευρύτερη περιοχή των Φερών, όπου κανένα μεγάλο ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει. Εκεί όπου οι πολίτες, με το που πήραν το μήνυμα από τις αρχές, αυτο-επιστρατεύτηκαν να συνδράμουν με κάθε μέσο για την αποτροπή των ανεξέλεγκτων ροών των παράτυπων μεταναστών, ενεργώντας κατά συνείδηση, με τον πατριωτισμό να ξεχειλίζει και τη διάθεση να προστατέψουν τα σύνορα, τις περιουσίες τους, τις ζωές τους, με κάθε μέσο, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Έβρος. Εκεί λοιπόν, σε έναν τόπο πανέμορφο, με σύνορο τους μαιανδρισμούς του ποταμού, τα μονοπάτια με την ξεχωριστή βλάστηση, τον σπάνιο υδροβιότοπο, τις μέρες αυτές υπάρχει σκηνικό πολέμου. Άτακτου κλεφτοπολέμου, δίχως χημικά, με επίλεκτες δυνάμεις.

Δίχως αρματωμένους σαν αστακούς στρατιωτικούς, αλλά με ψυχωμένους κυνηγούς, καλυβιέρηδες, αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους και μεσήλικες, που ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή και αντέχουν σε κακουχίες, σε ξενύχτι, στο κρύο και την υγρασία, που είναι σκληραγωγημένοι στην καθημερινότητά τους.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν θεατές στην επιχείρηση της απόβασης χιλιάδων μεταναστών που προωθεί η συστηματικά τις τελευταίες μέρες η Τουρκία. Είδα λοιπόν ανθρώπους με επίγνωση της ευθύνης τους, που ανταποκρίθηκαν σε ένα νεύμα των αρχών που έχουν τον όλο συντονισμό και την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης, με προθυμία και με χαμόγελο, συμβάλλοντας αθόρυβα και ουσιαστικά τα μέγιστα. Και είπα, υπάρχει ελπίς!

Οι τουρκικές αρχές πίσω από τα κυκλώματα των διακινητών
Το βάρος, όπως ήταν λογικό, με τις χιλιάδες των μεταναστών που ήθελαν να περάσουν το τελωνείο Καστανέων, έπεσε εκεί, κατά μήκος του νότιου τμήματος του νομού στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, του Πέπλου, της Βρυσούλας, του Μελισσοκομείου, του Νεραϊδότοπου, της Μαυράγκαθου, του Δέλτα του Έβρου.

Παράλληλα, εμφανίστηκαν ορδές μεταναστών, από απίθανες χώρες, να επιχειρούν να περάσουν κατά μεγάλα γκρουπ 50-200 ατόμων… ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ