Φωνή λαού οργή Θεού… μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φταίνε για το χάλι υποκριτές;

Φίλος του «DP» μας έστειλε πριν από λίγο ένα ενδιαφέρον σχόλιο για το επίμαχο θέμα των ευθυνών για την τραγωδία στην Αττική με τη θεομηνία, ένα μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε, καθότι σε πολλά από αυτά που αναφέρει, έχει δίκιο και περιστάσεις σαν και αυτή που βιώνει το λεκανοπέδιο, ΔΕΝ προσφέρονται για πολιτική κλοτσοπατινάδα, αλλά υπαγορεύουν περίσκεψη για τα χάλια μας… Ας το δούμε:

Αγαπητοί φίλοι, θα γίνω κακός με όσους από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κριτική δίχως όριο στην κυβέρνηση, με την οποία, σημειωτέον, με χωρίζουν πολλά. Όμως με τη διαχρονική κοροϊδία των πολιτικών μας, χωρίς εξαιρέσεις, έχω πλέον μεγάλο πρόβλημα.

Πενήντα χρόνια γίνονται απατεωνιές από τους Δήμους, την Πολεοδομία, την Εφορία, τη Νομαρχία, την Περιφέρεια… όλοι, μα όλοι! Οι επιστήμονες σου λένε ότι φταίει όχι μόνο η έλλειψη έργων, αλλά το ότι παράνομα οι απατεώνες έχτισαν μέσα στα ρέματα (σήμερα αποδείχθηκε ότι μέσα σε ρέμα έχει χτίσει και ο Δήμος Μάνδρας!), ότι δεν έγιναν αναδασώσεις και πολλά άλλα.

Είναι σαν τους δρόμους που είναι κακής κατασκευής, όπως πλημμελώς συντηρημένα είναι και τα αυτοκίνητα. Τρέχει ο κάθε ανόητος, σκοτώνει ή σκοτώνεται, και μετά λέει ότι φταίει μόνο το κράτος που δεν έχουμε δρόμους. Αυτή ακριβώς είναι η λογική πολλών.

Το έργο επί 20 χρόνια το λιβανίζανε ως μελέτη, αλλά πάλι φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο θα εντασσόταν στο ΕΣΠΑ, αλλά θα φταίει μόνο η περίοδος Βαρουφάκη που δεν έχουμε λεφτά για επενδύσεις.

Το ότι δεν φτιάξαμε ποτέ κτηματολόγιο και “δασολόγιο” μάλλον φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι επί Σημίτη βγήκε νομοθεσία “όργιο” που ήθελε μόνο οποιοδήποτε φυτό κάτω από ένα μέτρο (το λέω χοντρικά) να μη θεωρείται δάσος!

Μήπως για να γλείψουν το ΤΕΕ και τους πολιτικούς μηχανικούς; Μήπως για να χτίζουν στα νησιά αβέρτα; Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Όπως παλαιότερα έφταιγαν οι τότε κυβερνώντες και κατήγγελλαν οι αντιπολιτευόμενοι και τούμπαλιν. Το ότι τόσα χρόνια δεν προωθούνται οι αναδώσεις είναι αποκλειστικά φταίξιμο του Σύριζα.

Το ότι για να γίνουν τα αντιπλημμυρικά στην περιοχή πρέπει να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες, αυτό δεν το λαμβάνει καθένας που ασκεί κριτική, μόνο οι γεωλόγοι και οι λοιποί μηχανικοί που βγαίνουν σε όλα τα κανάλια από το πρωί.

Δηλαδή 50 χρόνια παρανομίας διαγράφηκαν επειδή ο αντιπολιτευόμενος επίδοξος είπε ότι στην Ανατολική Αττική έγιναν εγκλήματα… τον βούτηξαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και βγήκε καθαρός. Καλή φάση. Ααα, ξέχασα να γράψω πόσους νόμους πέρασε το κράτος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ για νομιμοποίηση αυθαιρέτων!

Άρα μπορώ κι εγώ να κλέψω το κράτος, μετά να πω ότι έγιναν εγκλήματα και να ζητήσω την ψήφο για να βρω πρωθυπουργός. Μετά όμως αναρωτιούνται οι σημερινοί αντιπολιτευόμενοι γιατί βγήκαν οι σημερινοί κυβερνήτες…

Προφανώς ξεχνάνε π.χ. και τα 11 άτομα που κάηκαν στο πλοίο για την Ιταλία και το έκαναν γαργάρα για να σώσουν τον υπεύθυνο, να καλύψουν την έλλειψη ελέγχου από το Ναυτιλίας και την έλλειψη ελέγχου στην φόρτωση. Όταν βούλιαξε το κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη, άλλος πανέξυπνος πολιτικός είπε να το αφήσουν στον βυθό γιατί δεν είναι πρόβλημα.

Για την καθημερινή διαρροή μαζούτ από τους 300 τόνους που έχει στα αμπάρια του θα λογοδοτήσει ο πανέξυπνος πολιτικός που είπε να το αφήσουν εκεί; Προφανώς για να σκάσει στα χέρια άλλου υπουργού. Μελέτες του ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστημίου Κρήτης, Southampton University κ.λπ. λένε ότι είναι βραδυφλεγής βόμβα και καθημερινά συλλέγονται πολλά λίτρα μαζούτ. Τα ψάρια της περιοχής είναι ακατάλληλα προς βρώση και άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ακούει κανείς;

Μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο ηλιθιότητας. Δέκα χρόνια μετά οι δεξαμενές καυσίμου και οι μηχανές άρχισαν να σκουριάζουν και να τρυπάνε, οπότε τώρα φοβούνται μήπως στο επόμενο διάστημα ανοίξουν για τα καλά και γεμίσει πετρέλαιο η Σαντορίνη. Καμιά ανάλυση εμπεριστατωμένη θα μας γράψουν και γι’ αυτό;

Για τον Ιλισό που μπαζώθηκε δεν θα μας γράψουν ανάλυση; Για το ρέμα Χαλανδρίου που έχουν χτίσει πόσοι βουλευτές δεν θα πει; Να αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα; Για τη Γλυφάδα, την Ανάβυσσο, την Πάρνηθα, την Πεντέλη, που έχει καεί και χτιστεί μέχρι πάνω; Για τον καταρράκτη της Πεντέλης που χτίζεται συνεχώς τριγύρω δεν θα μας πουν κάτι;

Ή μήπως περιμένουν να χαθούν κι εκεί ζωές για να ασχοληθεί η τότε αντιπολίτευση που θα ενδιαφέρεται να πάρει την κουτάλα στα χέρια να μασήσει, εκδιώκοντας την χορτάτη ή ημι-χορτάτη – ελέω κρίσης – κυβέρνηση και να την κατακεραυνώνει για να τη ρίξει;

Πριν μερικά χρόνια πλημμύριζαν στα Βριλήσσια ακριβώς για αυτούς τους λόγους και όταν έβρεχε δεν έβγαιναν στους δρόμους γιατί το νερό στις καθόδους ήταν πάνω από τον αστράγαλο. Κάποια στιγμή έφτιαξαν αντιπλημμυρικά. Στη Μάνδρα δεν μπορούσαν να φτιάξουν οι τοπικές αρχές, οπότε φταίει η κυβέρνηση.

Σταματάω εδώ γιατί βαρέθηκα. Μυαλό δε βάζει κανείς. Όλοι μιλάνε για… επανεκκίνηση και επανίδρυση του ίδιου φαύλου κράτους που κάποιοι το δημιούργησαν και όλοι τους το συντηρούν, διότι οι κομματικοί στρατοί που πρέπει να ταΐσουν δεν συντηρούνται αλλιώς. Αν δεν πάνε όλα αυτά τα σάπια μυαλά στο διάβολο, προκοπή δεν θα δούμε. Ό,τι θέλετε κάντε το αυτό το κείμενο.

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Όπως βλέπεις φίλε… ΔΕΝ «κωλώνουμε». Δεν μας ταΐζει κανείς τους, αλλά και συμφωνούμε με πολλές από τις αναφορές σου.