Φίλης: Να μην συζητήσουμε με Τουρκία ως να έχουμε ηττηθεί σε πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) μίλησε στην εκπομπή Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη για τα Ελληνοτουρκικά και τον επικείμενο “διάλογο”.

“Το καλό σενάριο για τις διερευνητικές είναι καθυστέρηση, το κακό σενάριο να οδηγηθούμε δια ολισθήσεως στην ατζέντα της Τουρκίας”, ανέφερε ο καθηγήτής.  “Αν Ελλάδα κάνει το καθήκον της και δεν συζητήσει πράγματα που μια χώρα συζητά αφού χάσει πόλεμο και δεν υποκύψει θα οδηγηθούμε σε κλιμάκωση της έντασης”, τόνισε.

Και σημείωσε: “Η Τουρκία βάζει την ατζέντα εκ του μηδενός. Είναι δύσκολη η κατάσταση και έχουμε μπει από μόνοι μας και οι Τούρκοι θα έχουν το άλλοθι ότι αυτοί είναι οι “δημοκρατικοί” και οι Έλληνες “δεν συζητάνε” και οι όσοι εταίροι είναι πρόθυμοι θα πιέσουν την Ελλάδα να δεχθεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Μέχρι το Μάρτιο στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο η Τουρκία δεν θα πάει τα πράγματα στα άκρα για να μην έχει περαιτέρω κυρώσεις. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα πονέσουν την Τουρκία”, κατέληξε.