Φιλιππίνες: Δοκιμές στη νέα φρεγάτα “Jose Rival” (FF-150) της Hyundai

Το Ναυτικό των Φιλιππίνων γνωστοποίησε πρόσφατα την έναρξη της αρχικής διαδικασίας θαλάσσιων δοκιμών της φρεγάτας κατευθυνομένων βλημάτων BRP “Jose Rival” (FF-150) η οποία ναυπηγήθηκε από τη Νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Ναυτικού των Φιλιππίνων, η συγκεκριμένη σειρά δοκιμών θα εκτελεστεί αποκλειστικά από προσωπικό των ναυπηγείων, υπό την επίβλεψη ομάδας αξιωματικών του πρώτου. Πιο συγκεκριμένα το μήκους 107,5 μέτρων σκάφος, θα πλεύσει στις θάλασσες του Ulsan, του Busan και του Mokpo στη Νότια Κορέα.

Η παράδοσή του στο Ναυτικό των Φιλιππίνων είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2020 και για το σκοπό αυτό πολλά από τα μέλη του αρχικού πληρώματός του βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις της Hyundai Heavy Industries για σκοπούς εκπαίδευσης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στις 8 Νοεμβρίου του 2019, καθελκύστηκε και το αδελφό σκάφος BRP “Antonio Luna” (FF-151), το οποίο με τη σειρά του θα ξεκινήσει τη διαδικασία των θαλάσσιων δοκιμών σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών από σήμερα.

Και οι δύο φρεγάτες έχουν δυνατότητες ανθυποβρυχιακού αγώνα (Anti-Submarine Warfare-ASW), αεράμυνας περιοχής (Anti-Air Warfare – AAW), εναντίον σκαφών επιφανείας (Anti-Surface Warfare – ASUW), καθώς και ηλεκτρονικού πολέμου (Electronic Warfare – EW).