Φεύγουν από τη Λιβύη οι Ρώσοι μισθοφόροι / Wagner του στρατάρχη Χαφτάρ;

Την είδηση πως οι Ρώσοι μισθοφόροι της Wagner άρχισαν να αποχωρούν από τη Λιβύη, δημοσιεύουν Τουρκικές πηγές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah ο επικεφαλής των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Φαγιέζ Αλ Σαράζ, Nasir Ammar, ανακοίνωσε πως άρχισε η σταδιακή απόσυρση των δυνάμεων της Ρωσικής εταιρείας Wagner που βοηθούσε τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως είπε ο Ammar, ένα μέρος των Ρώσων μισθοφόρων αποχώρησε με ελικόπτερα από το μέτωπο προς τη βάση Jufra, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν για να παρέχουν κάλυψη κατά την αποχώρηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τη Ρωσία να πείσει τον Χαλίφα Χαφτάρ να αποδεχτεί την εκεχειρία που συμφώνησαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Χαλίφα Χαφτάρ απέρριψε την εκεχειρία καθώς οι δυνάμεις του είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουν την επιχείρηση απελευθέρωσης της Τρίπολης από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Φαγιέζ Αλ Σαράζ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε και τη Γαλλία πως προσπαθεί να διασπάσει την συμφωνία εκεχειρίας, καθώς προμηθεύει με όπλα και βοηθά με κάθε τρόπο την «παράνομη διοίκηση» όπως είπε.

Στο μεταξύ τον γύρο του κόσμου κάνουν μέσω των λογαριασμών Libya Review και M.LNA στο Twitter φωτογραφίες από τα Τουρκικά οχήματα Kirpi που έπεσαν στα χέρια του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. Ο ΛΕΣ θεωρεί πως τα συγκεκριμένα Τουρκικής κατασκευής θωρακισμένα οχήματα δεν είναι καλής ποιότητας και έχουν πολλά μειονεκτήματα, τα οποία εκτίθενται σε μια σειρά από Tweet συνοδευόμενα από πολλές φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ: Cosmostatus