Φάρμακο για τις ψείρες νικά τον κορονοϊό; Ανακάλυψη σοκ στην Αυστραλία

Μία ουσία με αντι-παρασιτική δράση, το Ivermectin φαίνεται να είναι αποτελεσματική ενάντια στον κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα ερευνητών του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης. Ο μαραθώνιος του εμβολίου έχει φέρει στο προσκήνιο την προσπάθεια ανεύρεσης αποτελεσματικού φαρμάκου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην ακαδημαϊκή δημοσίευση.

Το φάρμακο Ivermectin μέσα σε 48 ώρες καταπολέμησε τον νέο κορονοϊό. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της ψείρας και άλλων παράσιτων. Στις μελέτες καταγράφεται ότι μία και μόνο δόση του φαρμάκου Ivermectin αρκεί για να ανακόψει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί τον COVID-19.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι πόσο ασφαλές είναι για τον άνθρωπο και σε ποια δοσολογία. Σύμφωνα με τη δήλωση της επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Βιο-ιατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Μόνας, Δρ Κάιλι Γουέγκσταφ, μία και μόνο δόση του Ivermectin αφαιρέθηκαν όλα τα ιικά στοιχεία RNA, δηλαδή αφαιρέθηκε όλο το γενετικό υλικό του ιού σε 48 ώρες, ενώ υπήρξε σημαντική μείωσή του μετά από 24 ώρες.

Όπως ανέφερε η Δρ Γουέγκσταφ,«στη συγκυρία της πανδημίας που ζούμε, όπου δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία, θα μπορούσε ένα φάρμακο που ήδη κυκλοφορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους νωρίτερα. Όμως, είναι άλλο να διαπιστώνεις τα αποτελέσματα μέσα από εργαστηριακές διαδικασίες και άλλο όταν θα δοθεί το φάρμακο σε ανθρώπους».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ