Φαίνεται πως στη Λιβύη οι ΗΠΑ κινούνται πλέον κατά Τουρκίας και Ρωσίας

Εν μέσω της πανδημίας, που συγκλονίζει την Αμερική, και άλλων εσωτερικών προβλημάτων, που επηρεάζουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη ψυχολογία του, ο Λευκός Οίκος εξέπληξε με την απόφαση να ξεκαθαρίσει την πολιτική του για τον εμφύλιο στη Λιβύη.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ακολούθησε κατά βήμα τη θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επέλεξε τον ρόλο του “ουδέτερου” με κριτική διάθεση για τις χώρες που ενισχύουν τις αντίπαλες παρατάξεις: την Τουρκία και τη Ρωσία.

Γνωρίζουμε πλέον την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου για τη Λιβύη. Τελικά επικράτησε η σύνεση και δεν υποστηρίχθηκε η τουρκική θέση.

Να θυμίσουμε ότι ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν ζητούσε από τον πρόεδρο Τραμπ να αφεθεί ανενόχλητη η κατοχική δύναμη, να ελέγξει τη Λιβύη με την υποστήριξη της Αμερικής. Δεν τα κατάφερε και έχει τη σημασία της η απόφαση του Λευκού Οίκου.

Μερικοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον έχουν εντοπίσει μία «παύση» στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας, εκτός εάν γίνονται και δεν ανακοινώνονται. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η αμερικανική πρωτεύουσα είναι ένα …χωριό, και δεν μένει τίποτα κρυφό.

Την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου εξέφρασε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Ρόμπερτ Ομπράιαν, το δεξί χέρι του προέδρου Τραμπ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ