Εύβοια – φωτιά: Εμπρησμός και ύποπτοι, ο ένας εξ αυτών “σεσημασμένος”

Το σενάριο του εμπρησμού εξετάζουν οι Αρχές που διερευνούν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Πυροσβεστικής σε σχέση με την έναρξη της φωτιάς, ήδη οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής έχουν συλλέξει δεκάδες καταθέσεις και ερευνούν κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία σημεία με μικρή διαφορά χρόνου σε μια απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. Τόσο οι τοπικές Αρχές, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την εκτίμηση ότι η πυρκαγιά ότι ξεκίνησε από ανθρώπινα χέρια.

Άλλωστε, όπως μεταδίδει το skai.gr, οι Αρχές έχουν εντοπίσει ευρήματα που υποδεικνύουν εμπρησμό και στα τρία σημεία: Ο λόγος για υλικά καύσης (όπως στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών) και συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (όπως κλαδιά, ξύλα), ενώ βρέθηκαν και κάποια φιαλίδια υγραερίου που όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζονται με τη φωτιά. Μάλιστα, τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού φαίνεται να έχουν σχηματίσει ήδη το προφίλ τουλάχιστον τριών βασικών υπόπτων, βάσει των στοιχείων και των καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων.

Οι ύποπτοι (που είναι κάτοικοι της περιοχής) έχουν εξεταστεί από τις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προτάξει άλλοθι. Συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να δήλωσαν ότι απουσίαζαν από την περιοχή και από τις οικείες τους την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Σημειωτέον μάλιστα, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας εξ αυτών είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την περσινή φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι.