Ευτυχώς υπάρχουν Μενέντεζ, βαν Χόλλεν..! Ποια η πολιτική Μπάιντεν για Ελλάδα;

Όταν ομιλούν οι γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλλεν, πρέπει να τους ακούμε και να δίνουμε σημασία στα λόγια τους. Διότι έχουν αποδείξει την άδολη αγάπη τους για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Δεν είναι μόνο η βοήθειά τους, που είναι σημαντική για τα ελληνικά εθνικά θέματα (σ’ αυτά περιλαμβάνω πάντα και το Κυπριακό). Είναι και οι συμβουλές τους, που έχουν σώσει τον Ελληνισμό από δυσάρεστες καταστάσεις. Οι δύο γερουσιαστές ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα που σημαίνει ότι μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία, ο λόγος τους θα ακούγεται στα υψηλά δώματα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Πιστεύουν, λοιπόν, ότι η αλλαγή στην εξουσία και η αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από το Λευκό Οίκο -αν και ο ίδιος λέει ότι δεν πρόκειται να φύγει στις 20 Ιανουαρίου- θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στο στρατηγικό ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μεγάλη κουβέντα και ισχυρό το μήνυμα, διότι ο σημερινός Πρόεδρος, ο κ. Τραμπ, είχε δώσει το πράσινο φως στον Ταγίπ Ερντογάν να αλωνίζει στην ευρύτερη γειτονιά μας. Πρόκειται για γεγονός και ας το αμφισβητούν οι οπαδοί του.

Όταν τα νέα είναι καλά, η πιο σωστή απάντηση έρχεται μέσω ευχής: Μακάρι να ισχύσουν όσα λένε οι φιλέλληνες γερουσιαστές, οι οποίοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα στην περίπτωση που η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν αρχίσει τα παιγνίδια με την Τουρκία, κάτι που ΔΕΝ γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή… Δεν γνωρίζουμε πως θα πολιτευθεί, και οσα γράφονται είναι απλά υποθέσεις. Προσωπικά θα κρατήσω μικρό καλάθι μέχρι να αναλάβει ο κ. Μπάιντεν και να δούμε την πολιτική που θα ακολουθήσει για την κατοχική δύναμη, την Ελλάδα και την Κύπρο. Αλλά θα συνεχίσω να έχω εμπιστοσύνη στον κ. Μενέντεζ και στον κ. βαν Χόλλεν. Απέδειξαν με πράξεις την αξία τους και την ισχύ τους.

Ο κ. Μενέντεζ (γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ), έθεσε την Τετάρτη ένα σοβαρό θέμα, που αφορά την απαράδεκτη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκδήλωσε την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., και είπε περίμενε πως η Ευρώπη θα ήταν πιο τολμηρή αναφορικά με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.Σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική της συμπεριφορά, όχι μόνο προς την Ελλάδα, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως επιβράβευση τέτοιων συμπεριφορών, υπογράμμισε ο Αμερικανός νομοθέτης, ο οποίος αποδεικνύει ότι μελετά όλες τις δράσεις που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο, είτε είναι στην Αμερική, είτε στην Ευρώπη.

Άκουσα ότι ο γερουσιαστής εξέφρασε επίσημα -εκ μέρους και άλλων συναδέλφων του- την ανησυχία του για τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, που αφορούν την Τουρκία, και οι οποίες αποφάσεις ενθαρρύνουν την κατοχική δύναμη να συνεχίσει να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο κ. Μενέντεζ πιστεύει ότι με τον Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο θα αναβαθμιστούν οι σχέσεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Και για να το λέει κάτι περισσότερο ξέρει καλύτερα από εμάς. Διότι ο άνθρωπος είναι και το νούμερο δύο στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Και αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τις γερουσιαστικές δύο έδρες στην Τζόρτζια, ο κ. Μενέντεζ θα είναι ο πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, και θα έχει ακόμα πιο σοβαρό λόγο στα θέματα της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή