Ευχαριστημένοι οι Τούρκοι, η εκεχειρία στην Ινλτίμπ τηρείται, λέει ο Ακάρ

Η κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ της Συρίας γίνεται γενικά σεβαστή, παρά τις μικρές παραβιάσεις, και όλα τα προβλήματα επιλύονται σε συντονισμό μεταξύ ρωσικού και τουρκικού στρατού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την Παρασκευή. «Ακόμα κι αν υπάρχουν μικρές παραβιάσεις, η εκεχειρία στο Ιντλίμπ γίνεται σεβαστή.

Υπάρχουν μερικές μικρές ομάδες που προσπαθούν να την υπονομεύσουν, αλλά επιλύουμε αυτά τα προβλήματα σε συντονισμό με τους Ρώσους συναδέλφους» δήλωσε ο Άκαρ, όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό οργανισμό της NTV. Οι τουρκικές θέσεις επιτήρησης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, με την τοποθεσία τους να παραμένει αμετάβλητη, πρόσθεσε ο Ακάρ. Η ένταση κλιμακώθηκε στην Ιντλίμπ στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τρομοκράτες από την ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας.

Ο συριακός στρατός απάντησε με πυρά. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο τουρκικός στρατός, που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, δέχτηκε επίσης πυρά. Η κατάσταση βελτιώθηκε αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ κατά τις συνομιλίες τους, που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου. Συμφώνησαν επίσης σε κοινή περιπολία στον στρατηγικά σημαντικό αυτοκινητόδρομο Μ4.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK