Έξι οι νεκροί Τούρκοι από τα πλήγματα των Σύρων… Στα σύνορα ο Ακάρ!

Για έξι νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, και τουλάχιστον επτά τραυματίες, από τα πυρά των στρατιωτικών δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ της Συρίας κάνει πλέον λόγο το πρακτορείο Anadolu. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν τέσσερις νεκροί. Σύμφωνα μάλιστα με το τουρκικό πρακτορείο, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μεταβαίνει εκτάκτως στα συροτουρκικά σύνορα. Ο Ακάρ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουκρανία μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Aπό την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ διέψευσε τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές για την επίθεση στο καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ.

«Η ανακοίνωση δεν είναι σωστή… Η Τουρκία ενημερώνει τακτικά τη Ρωσία» δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενημέρωσε επίσης τη Ρωσία για την τελευταία επίθεση κατά των δυνάμεων του καθεστώτος. «Όπως πάντα χρησιμοποιήθηκαν οι υπάρχοντες μηχανισμοί (επικοινωνίας)» δήλωσε ο Τσελίκ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «30 έως 35» Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ως τούρκικα αντίποινα για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες απειλώντας με συνέχιση των αντιποίνων, ωστόσο το Κρεμλίνο διέψευσε τη δήλωση αυτή.

Πηγή: ΣΚΑΪ