Τούρκοι πυροβόλησαν κατά Γερμανών της Frontex στον Έβρο… τάδε έφη Spiegel

Ενα σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, όπως μεταδίδει το γερμανικό Der Spiegel. Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα, Τούρκοι στρατιώτες στόχευσαν Γερμανούς αξιωματικούς και πυροβόλησαν. Όπως σημειώνεται, υπήρξε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός όπως προκύπτει από εσωτερικό έγγραφο του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων Frontex, το οποίο είδε το Spiegel.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη το βράδυ και ειδοποίησε αμέσως.

Τι φέρεται να έγινε στον Εβρο: Spiegel -Πρώτα πυροβολισμός, μετά ένα μεσαίο δάχτυλο
Σύμφωνα με το Spiegel, μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά. Τότε ο Τούρκος στρατιώτης έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του και επέστρεψε στη σκηνή του.

Άλλοι στρατιώτες του φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν έξι ακόμη Τούρκοι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Επιβεβαιώνει τον πυροβολισμό στον Εβρο το γερμανικό ΥΠΕΣ
Το συμβάν, που σύμφωνα με το δημοσίευμα σημειώθηκε κοντά στο Τυχερό Εβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. «Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 19:15 το απόγευμα της Τρίτης, όταν Γερμανοί αξιωματικοί βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην Ελλάδα ως μέρος της αποστολής της Frontex».

Όπως σημειώνει το Spiegel, οι σχέσεις μεταξύ Frontex και της Τουρκίας είναι από καιρό τεταμένες. Την επομένη του περιστατικού, ο Έλληνας υφυπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Frontex Fabrice Leggeri.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν τη δυνατότητα αποστολής περαιτέρω αξιωματούχων του Frontex στην Ελλάδα. Ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα ή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου αυξάνεται συνήθως το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: Iefimerida

Σημείωση: Είναι άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι ενώ το σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε σε ελληνικό έδαφος και σε αυτό ενεπλάκησαν και Έλληνες συνοριοφύλακες, αφού όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα μαζί με τους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και Έλληνες, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα αυτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά άκομψο η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερώνεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα από μία γερμανική ιστοσελίδα και μάλιστα εγνωσμένου, μη αμφισβητήσιμου κύρους.Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει αν είναι ενημερωμένη για όλα, καθώς αυτό θα συνιστά και έμμεση προετοιμασία, εάν ο “σουλτάνος” αποφασίσει να ρποχωρήσει περισσότερο…

Είναι κατανοητό ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας η οποία αναζητά διαρκώς μια ευκαιρία για σύγκρουση, όμως είναι εξίσου λυπηρό οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται για θέματα που συμβαίνουν στη χώρα μας και άπτονται την εθνική μας ασφάλεια από ξένα ΜΜΕ στέλνοντας έτσι λάθος μηνύματα φόβου και πανικού στην απέναντι πλευρά.