Εβραίοι και Αρμένιοι ΔΕΝ ξεχνούν, εμείς ξεχάσαμε και την κατοχή της Κύπρου

Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν η Ελλάδα και η Κύπρος την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Αμερικανική Βουλή, ως αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της Ανθρωπότητας, τον περασμένο αιώνα.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας και στην Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις θριαμβολογίες των μέσων ενημέρωσης. Στις ΗΠΑ ήταν έκδηλη η ανακούφιση των νομοθετών, των διπλωματών και της κοινής γνώμης για την απόδοση Δικαιοσύνης. Ήταν οι σφαγές των ορδών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ενέπνευσαν τον Αδόλφο Χίτλερ για να εκτελέσει το σχέδιο του για την εξαφάνιση όλων των Εβραίων από προσώπου γης.

Οι Τούρκοι έσφαξαν 1,5 εκατ. Αρμένιους και οι ναζί κατέκαψαν 6 εκατ. Εβραίους. Εντυπωσιαστήκαμε και πανηγυρίσαμε για την πολύ μεγάλη νίκη των Αρμενίων, για την οποία βοήθησαν και οι Έλληνες ομογενείς μας, οι οποίοι μαζικά τηλεφώνησαν στα γραφεία βουλευτών και ζήτησαν από τους φιλέλληνες νομοθέτες να υποστηρίξουν το ψήφισμα. Όλοι ψήφισαν και όλοι έπραξαν το καθήκον τους. Βεβαίως, οι Αρμένιοι είχαν και το απόλυτο «υπερόπλο» μαζί τους.

Την τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έπαιξε τον δικό της, εξαιρετικά σημαντικό όπως αποδείχθηκε, ρόλο. Για πολλούς από εμάς που ζήσαμε στην Ουάσιγκτον αυτή την τιτάνια προσπάθεια των Αρμενίων, τα μαθήματα είναι πάρα πολλά. Το πιο βασικό είναι ότι ούτε οι Αρμένιοι, ούτε οι Εβραίοι επιτρέπουν στους εαυτούς τους να ξεχάσουν τα εγκλήματα των Τούρκων και των Γερμανών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ