Έτοιμος εντός των επομένων οκτώ μηνών ο νέος φράχτης στον Έβρο

Σε 8 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο. Αυτό αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 62,9 εκατ. ευρώ και ανέλαβε να το υλοποιήσει κοινοπραξία που συγκρότησαν οι τέσσερις από τις πέντε κατασκευαστικές εταιρείες που κλήθηκαν να μετάσχουν στη διαδικασία της ανοικτής διαπραγμάτευσης.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» στο φύλλο της 3ης Αυγούστου, ένα μέρος του έργου αφορά τη συντήρηση και ενίσχυση του υφιστάμενου φράχτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τον μεθοριακό σταθμό 1 στις Καστανιές μέχρι τη Νέα Βύσσα.

Πρόκειται για το τεχνητό εμπόδιο που κατασκευάστηκε το 2012 και «συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχημένη αποτροπή της παράνομης εισόδου όσων επιχείρησαν από εκείνο το σημείο να εισέλθουν παράνομα στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Τάξης ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υφιστάμενος φράχτης θα ενισχυθεί με μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 4,3 μέτρων αντί 3,5 που είναι σήμερα. Θα αποκατασταθούν ζημιές που υπέστη από τα επεισόδια της άνοιξης καθώς και την κακοκαιρία, όπως για παράδειγμα στα τελευταία 400 μέτρα (σ.σ. περιοχή της «πράσινης πόρτας»). Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή