Έτοιμο για το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το ελληνικό Hyper Car!

Και ενώ περιμέναμε την παρουσία της γνωστής σε όλους Replicar από την Κατερίνη στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης με ένα νέο Project, το οποίο αναβλήθηκε και πιθανώς να παρουσιαστεί στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο έρχεται ένα άλλο φιλόδοξο σχέδιο να αναπληρώσει το ελληνικό κενό, γεμίζοντας τους Έλληνες αυτοκινητόφιλους με περηφάνεια και αυτοπεποίθηση.
Ο λόγος γίνεται για την νεοσύστατη Panopoulos Automotive. Ο διευθύνων σύμβουλος της Extreme Tuners, Σπύρος Πανόπουλος κάνει το μεγάλο και πολύ φιλόδοξο βήμα με την παρουσίαση ενός καθαρά ελληνικού Hyper Car.

Ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της βελτίωσης αυτοκινήτων, ο Έλληνας προγραμματιστής και βελτιωτής, αξιοποιεί την εμπειρία του και παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό υπέρ – αυτοκίνητο, καθαρά ελληνικό.

Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο θα φέρει πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα ενώ σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν ανακοινωθεί αναφέρουν ότι θα εφοδιάζεται με έναν V10 χωρητικότητας 4.000 κ.εκ, αποδίδοντας το αστρονομικό νούμερο των 3.000 ίππων, πιθανόν μέσω υβριδικού συνόλου και συνεργασίας του βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα.

Όπως φαίνεται από την φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος καθώς και από το teaser με την σιλουέτα του μοντέλου, το αυτοκίνητο έχει έντονες ακμές και εντυπωσιακή σχεδίαση που τελειώνει σε ένα χαμηλό ρύγχος, αποπνέοντας αγωνιστική αίσθηση.

Είναι το δεύτερο υπεραυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής στην πρόσφατη ιστορία μετά το Project 4 του Δημήτρη Κορρέ που εντυπωσίασε με τις ικανότητες του, δείχνοντας ξεκάθαρα πως οι Έλληνες έχουν το πάθος να δημιουργήσουν εξαιρετικά αυτοκίνητα, αρκεί να βρουν σύμμαχο την πολιτεία που δεκαετίες σαμποτάρει την κάθε προσπάθεια άνθησης ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε πως προσπάθειες για την παραγωγή εντυπωσιακών σπορ αυτοκινήτων είχαν γίνει το 1963 από τον οδηγό αγώνων Αντώνιο Τζεν αλλά και το 1973 και 1993 από τον μηχανικό και σχεδιαστή της Βιαμάξ Βασίλειο Σκάβα με τα εντυπωσιακά Scavas 1 και Scavas 2. Αναμονή λοιπόν μέχρι τον Μάρτιο για να το θαυμάσουμε και φυσικά να ευχηθούμε να το δούμε στους δρόμους.

ΠΗΓΗ: Meaculpa