Εθνικιστής αναρχικός με εξτρεμιστική οργάνωση στο μάτι της ρωσικής FSB

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξαπέλυσαν κύμα συλλήψεων κατά οπαδών του αυτοεξόριστου αντιπολιτευόμενου τον Πούτιν και το Κρεμλίνο, Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, πρώην βουλευτής που εκλεγόταν στην περιοχή του Σαρατόφ για τον οποίο εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ο οποίος δηλώνει… εθνικιστής αναρχικός και έχει ιδρύσει την οργάνωση Artpodgotovka (βομβαρδισμός πυροβολικού)!

Οι οπαδοί του Μάλτσεφ συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις έγιναν τουλάχιστον και στις πόλεις Κρασνογιάρσκ, Κρασνοντάρ, Καζάν, Σαμάρα και Σαρατόφ. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 (Ημέρα Λαϊκής Ενότητας) και στις 7 Νοεμβρίου που είναι η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης (Επανάσταση των Μπολσεβίκων, 1917), με τελικό στόχο να προκαλέσουν εξέγερση!

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας και αντικατασκοπείας της Ρωσίας, η FSB, αναφέρει ότι στόχος των συλληφθέντων ήταν να διασαλεύσουν την τάξη σε μαζική κλίμακα, με την εκτόξευση βομβών μολότοφ σε κυβερνητικά κτίρια. Τουλάχιστο όσον αφορά τη Μόσχα, η ομάδα εξαρθρώθηκε, με τις αρχές να βρίσκουν και 15 μολότοφ.

Ο Μάλτσεφ, προσπάθησε το 2016 να επανεκλεγεί βουλευτής αλλά απέτυχε. Εγκατέλειψε τη Ρωσία τον περασμένο Ιούλιο καθώς κατάλαβε ότι ο κλοιός στένευε σε βάρος του όταν οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για δηλώσεις που είχε κάνει. Πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Γαλλία όπου θα προσπαθήσει να λάβει πολιτικό άσυλο.