Ερντογάν: Σεισμός-πρόσχημα τακτικής αναδίπλωσης… θα επανέλθει με γεωτρύπανα

Είναι ξεκάθαρο ότι η Αθήνα και η Λευκωσία διακατέχονται από μία μεγάλη αγωνία για τα επόμενα βήματα του Ταγίπ Ερντογάν. Το σχέδιο του, ως γνωστό, συμπεριλάμβανε μία παρατεταμένη αναταραχή από τον Έβρο μέχρι και την κυπριακή ΑΟΖ.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Πάνω απ’ όλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών φιλικών χωρών είναι πολύ ανησυχητικές.

Αυτός ήταν και ο λόγος, θεωρώ, που ο κ. Μητσοτάκης άρπαξε την ευκαιρία του σεισμού στο Αιγαίο από τα μαλλιά και έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν για να προσφέρει ελληνική βοήθεια στους κατοίκους της Σμύρνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης εκμεταλλεύθηκε την αλλαγή ηγεσίας στο κατοχικό καθεστώς για να ζητήσει να συναντηθεί με τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του «αντ’ αυτού» του Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Ο Κύπριος ηγέτης θα ανοίξει ακόμα μία …τρύπα στο νερό, αλλά ευελπιστεί ότι αν ξεκινούσε ένας διάλογος στο νησί, θα ηρεμούσαν τα πράγματα στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τις θέσεις της η Τουρκία, η οποία θα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειές της στις θαλάσσιες ζώνες του νησιού. Είναι φανερό ότι οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ