Ερντογάν: “Πρώτα ο Αλλάχ συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο…”

Η Τουρκία διαπραγματεύεται την αγορά και τρίτου γεωτρύπανου για την ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ανέφερε ότι το Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4χλμ. Καθώς συνεχίζει τη γεώτρηση στην περιοχή. Μιλώντας στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ δήλωσε ότι «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό».

Συνέχισε προσθέτοντας, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και το ΚΥΠΕ, ότι «το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εργασίες έρευνας και γεώτρησης συνεχίζονται εντατικά σε ξηρά και θάλασσα, ενώ «στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε». Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ είχε αναφέρει στο Twitter ότι «το γεωτρύπανο μας Yavuz έφθασε στην τοποθεσία Guzelyurt-1. θα αρχίσει να τρυπάει το συντομότερο, αφού πρώτα τελειώσει όλες τις προετοιμασίες του».