Επιτυχής ολοκλήρωση δοκιμής για το εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A

Ομάδα δοκιμών της κατασκευάστριας Boeing και της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή εναέριου ανεφοδιασμού στην οποία ενεπλάκησαν δύο εναέρια τάνκερ KC-46A, σε μια κομβικής σημασίας εξέλιξη για το εν λόγω πρόγραμμα που έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Η δοκιμή έγινε κατά τη διάρκεια πτήσης διάρκειας τεσσάρων ωρών κατά τη διάρκεια της οποίας το ένα αεροσκάφος μετέφερε στο άλλο με επιτυχία 1.200 γαλόνια αεροπορικού καυσίμου το λεπτό και συνολικά περί τους 17 τόνους. Η Boeing εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη.

Η επιτυχής δοκιμή ανοίγει τον δρόμο για τις δοκιμές που απομένουν στις οποίες θα ελεγχθεί η συμμόρφωση του αεροσκάφους με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, ώστε να ολοκληρωθούν και να προχωρήσει το πρόγραμμα παραδόσεων που προβλέπει 12 αεροσκάφη του τύπου στη USAF το 2018.

Τα KC-46 θα αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερασμένο στόλο των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-135. Μέχρι τώρα τα KC-46 που χρησιμοποιούνται στις δοκιμές έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.300 «επαφές» σε πτήσεις ανεφοδιασμού με σειρά αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων τα F-16, F/A-18, AV-8B, C-17, A-10 και KC-10.